Membrii USR PLUS, revoltați de numirile controversate din instituții: „Sunt o palmă peste obrazul oamenilor de bună-credință”

Membrii USR PLUS, revoltați de numirile controversate din instituții: „Sunt o palmă peste obrazul oamenilor de bună-credință”
DOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 24/02/2021, 18:58
Actualizat: 24/02/2021, 18:59

Nemultumirile în cadrul alianței USR PLUS continuă. După ce trei membri fondatori și-au anunțat demisia din USR, criticile cu privire la numirile în Guvern sau în plan local continuă în interiorul alianței guvernamentale.

Aceștia au aflat, fără să fie consultați în niciun fel, că au fost propuși în ministere sau la nivelul prefecturilor persoane care în trecut au colaborat cu fosta Securitate sau au avul legături cu PSD.

Potrivit B1, scrisoarea ar urma să fie distribuită pe grupurile interne ale partidului, semnată de membrii USR PLUS și ulterior înaintată conduceri.

Pilonii USR PLUS nu au fost doar cuvinte frumoase pentru defilat în campanie”

Membrii USRPLUS susțîn că, în contextul în care cele două formațiuni au militat pentru “fără penali în funcții publice” sau pentru “oameni noi în politică”.   principiile după care s-au ghidat mii de membri au fost transformate în „cuvinte frumoase pentru defilat în campanie“.

„În ultimii 3 ani membrii USRPLUS s-au implicat într-un proiect construit pe pilonii eticii, transparenței, meritocrației, competenței, dorinței de a schimba lucrurile. Acestea nu au fost doar cuvinte frumoase pentru defilat în campanie, ci ele constituie esența USRPLUS.

Mii de oameni de la firul ierbii au muncit voluntar mii de ore pentru a ajunge unde suntem acum. La guvernare. Au muncit pentru “o administrație publică depolitizată, eficientă și responsabilă, capabilă de îmbunătățire” așa cum este scris în manifestul Alianței USRPLUS”, se arată în scrisoarea membrilor USR PLUS adresată lui Dacian Cioloș și lui Dan Barna.

Mai mult, numirile sau tentativele de numiri“ au umplut paharul pentru aceștia și consideră că electoratul USR PLUS este sfidat. Totodată, aceste „numiri sunt o rușine” pe care o resimt în față electoratului de bună-credință, care așteaptă „Revoluția Bunei Guvernări”.

„Unele numiri sau tentative de numiri în administrație sunt o palmă peste obrazul oamenilor de bună-credință din PLUS și USR”

„Unele numiri sau tentative de numiri în administrație din ultima perioadă sunt o palmă peste obrazul oamenilor de bună-credință din PLUS și USR. Ele constituie o sfidare la adresa electoratului nostru care și-a pus ultima fărâmă de încredere în noi, înainte de a-și face bagajul să plece în căutarea normalității administrative. Aceste desemnări sunt o rușine pentru noi, membrii USRPLUS, în fața cetățenilor, prietenilor și familiei, cărora le-am promis că vom face Revoluția Bunei Guvernări. Față de ei și față de noi înșine avem datoria morală să rămânem fideli principiilor pentru care am luptat și pentru care am fost votați”.

Persoanele promovate de conducerea partidului care au creat dispute aprinse:

– Raluca Rogoz, Șefa de Achiziții la Primăria Sector 1, detașată de la Senat, fără experiență în achiziții publice

– Lavinia Ionescu, Secretarul General la Primăria Sector 1, apropiată PSD de peste 20 de ani, cu o declarație de avere care ridică mari semne de întrebare

– Cătălin Lupașcu, Consilierul lui Radu Mihaiu la Primăria Sector 2, ex Forța Civică, fost șef de campanie și apropiat al lui Dan Cristian Popescu, respins de PLUS Sector 2 pe motive de integritate

– Victor Florescu, numit City managerul Primăriei Sector 2, ex Primăria Voluntari, ex Niro Group, ex firme căpușă implicate în licitații trucate, ex director economic ADP S1, ex director economic Compania Municipală de Parking, apropiat PSD (Pandele, Firea, Tudorache), actual membru PNL

– Florina Prisăcaru, Secretarul general la Ministerul Economiei (propunere retrasă), deține funcții în Ministerul Finanțelor de peste 20 de ani, susținută de PSD, dar și de PNL,  colaborator al Securității cu verdict în primă instanță, apropiata lui Orlando Teodorovici

– Mihaela Luiza Haschka, Șefa APDF Giurgiu / Ministerul Transporturilor, fiica lui Mihai Ungheanu – fost secretar general adjunct și secretar de stat în Guvernul Văcăroiu, apropiat de Hrebenciuc, fost senator PRM, fost secretar general al Camerei Deputaților din partea PSD. A fost numită de PSD (în iulie 2017) vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu (APDF).

– Oana Arat, Consiliera Vicepremierului, a fost angajată în Ministerul Finanțelor la OPCP (Oficiul Plăți & Contractare Phare) la începutul anilor 2000, fiind promovată în funcții de conducere de PDL, PSD, PNL. A fost director general adjunct în Ministerul Fondurilor Europene susținută de PSD. În 2020 a trecut în barca PNL și a deţinut funcţia de secretar general adjunct al Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

– Marius Vasiliu, Secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Șef serviciu în Ministerul Dezvoltării în timpul guvernelor PDL, PSD, PNL, iar din 2019 secretar general adjunct la același minister, omul lui Ion Ștefan, artizanul reorganizării eșuate a ministerului.

– Ionuț Tudorică, Consilierul de comunicare la Ministerul Economiei, ex economica. net, apropiat de Sebastian Ghiță, care atacă și calomniază de ani de zile USRPLUS.â

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
BOMBĂ: Pepe și-a asumat prima relație după divorț! Avem dovada: sărut și...
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Simona Halep a radiat de fericire la petrecerea de logodnă! Cum a fost surprinsă alături...
Anunţul MOMENTULUI despre Liviu Dragnea! Judecătorii, DECIZIE GREA în privinţa fostului lider PSD
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Cum arată viața într-o „țară care nu există”. Localnic: „Este ca și cum un chirurg...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ludovic Orban, reacție halucinantă după ce a fost comparat cu Liviu Dragnea și Ceaușescu. Replica...
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Sfârşitul pentru Florin Cîţu! Pică Guvernul! Cine va fi noul premier al României
Încă o victimă pe lista morților suspecte din preajma familiei Clinton. Jurnalistul care a dezvăluit...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este inventatorul de 27 de ani din România care schimbă lumea cu invenţia lui....