Mesajul plin de durere al unei femei care și-a pierdut jumătatea: „Soţul meu nevaccinat a murit. Am crezut că suntem tineri şi sănătoşi. Inima lui, care m-a iubit peste 10 ani, a cedat ultima“

Mesajul plin de durere al unei femei care și-a pierdut jumătatea: „Soţul meu nevaccinat a murit. Am crezut că suntem tineri şi sănătoşi. Inima lui, care m-a iubit peste 10 ani, a cedat ultima“
Publicat: 31/07/2021, 15:30
Actualizat: 31/07/2021, 16:13

„Am crezut că suntem tineri şi sănătoşi şi că, în cazul în care ne infectăm, vom fi bolnavi o scurtă vreme şi apoi ne vom continua viaţa”. Așa își începe scrisoarea soția unui tânăr, din SUA, răpus de Covid-19. Printre cuvintele pline de amărăciune ale femeii, prin care explică emoțiile prin care a trecut, tânăra transmite  o fărâmă de speranță persoanelor care nu cred în imunizare. 

Bărbatul femeii a murit după ce s-a infectat cu tulpina Delta.

Scrisoarea femeii îndurerată a fost postată pe Facebook de Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

„Scrisoare către cei nevaccinaţi, După 23 de zile în spital şi 22 de zile în comă pe ventilator, soţul meu nevaccinat a murit de COVID-19. Am crezut că suntem invincibili! Am crezut că suntem tineri şi sănătoşi şi că, în cazul în care ne infectăm, vom fi bolnavi o scurtă vreme şi apoi ne vom continua viaţa Am aşteptat şi am aşteptat … Am trecut prin 2020 fiind precauţi – nu am fost mereu perfecţi dar am reuşit să rămânem negativi tot anul, nu am fost expuşi niciodată la o persoană infectată. Am crezut în sistemul nostru imunitar şi am ignorat cu încăpăţânare avertismentele (nimeni nu are dreptul să ne spună ce să facem cu corpul nostru)”.

Femeia spune că înainte de infectarea soțului, nu a crezut că virusul le poate schimba viața radical.

„Vom face vaccinul atunci când va fi obligatoriu” / „dacă nu am luat virusul până acum, nu îl vom lua niciodată” / „au fost doar 11 cazuri noi în judeţul nostru” / „se pare că lucrurile revin la normal” / „poate ne vom vaccina în curând, dar se pare că nu va mai fi nevoie”. Din 4 iulie am fost la spital în fiecare zi: în faţa ochilor mei, soţul meu tânăr, sănătos, puternic, înalt, curajos şi inteligent a fost distrus de COVID-19 – i-a copleşit plămânii, i-a distrus rinichii şi i-a cauzat cheaguri de sânge care au dus la multiple accidente vasculare cerebrale. Inima i-a cedat ultima – inima lui, care m-a iubit peste 10 ani. Am văzut cum Dragostea mea s-a luptat cu virusul care i-a distrus corpul. Nu am putut să fac nimic – am stat doar acolo în timp ce doctorii foloseau expresii ca „insuficienţa a multiple organe”, „probabil o calitate slabă a vieţii de acum înainte”, „dacă va supravieţui, vindecarea va dura săptămâni, sau chiar luni”.

Soția bărbatului decedat spune că nu a conștientizat în acele momente impactul pe care l-ar putea avea infectarea cu Covid, virusul având o evoluție rapidă. „Este incredibil cum am putut trece parcă într-o secundă de la noi doi înotând cu rechinii la el în stare critică pe patul de spital“, mai spune aceasta, subliniind că soțul său a regretat, înainte să moară, că nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

„Se va întoarce Dragostea mea la mine? cine va fi bărbatul care se va întoarce la mine?”. Mă învârt prin casa noastră, brusc complet singură – peste tot în jur sunt mărturiile călătoriilor noastre, a aprecierii noastre pentru artă, aventură, viaţă. Este incredibil cum am putut trece parcă într-o secundă de la noi doi înotând cu rechinii la el în stare critică pe patul de spital. De fiecare dată când îmi închid ochii îl văd pe el în comă pe patul de spital, cu maşini în jur care îl ţin în viaţă. Nu este niciun mod prin care te poţi pregăti pentru această realitate groaznică, nu este niciun mod prin care să înţelegi durerea vieţii noastre şi a pierderii mele. Dar este o cale să o previi, şi este o cale prin care poţi să îi salvezi pe alţii de durere. Nu te relaxt legat de vaccin şi vaccinează-te! îţi înţeleg fricile, şi eu le-am avut, dar acum trăiesc cel mai mare coşmar al vieţii mele. Şi dacă asta nu te convinge, trebuie să ştii că unul dintre ultimele lucruri pe care le-a spus soţul meu înainte să intre în comă a fost că regretă că nu s-a vaccinat. Salvează o viaţă, salvează un soţ, salvează un fiu, salvează un prieten!“