Mezina familiei de spanioli care a pierit în accidentul din Sibiu a murit la spital. Fata avea 15 ani, iar organele ei vor fi donate

Mezina familiei de spanioli care a pierit în accidentul din Sibiu a murit la spital. Fata avea 15 ani, iar organele ei vor fi donate
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 08/12/2022, 12:17
Actualizat: 12/12/2022, 14:23

Bilanțul accidentului de pe DN1, din zona Hula Bradului, județul Sibiu, se ridică la patru morți. Dacă inițial, și-au pierdut viața trei cetățeni spanioli (mama, tatăl și fiica de 21 de ani), acum a murit și mezina familiei. Fata avea 15 ani, iar organele ei vor fi donate unor pacienți care se află pe lista de transplant.

Fata fusese internată în stare gravă în spital și era în comă.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a anunțat, joi, că mai multe echipe de medici din România, Germania și Elveția au participat, noaptea trecută la o prelevare de organe de la o fată de 15 ani, internată după un accident.

Surse locale au confirmat pentru MEDIAFAX că este vorba despre mezina familiei de spanioli.

Un șofer din Gorj a efectuat o depășire neregulamentară

Trei cetățeni spanioli au decedat, duminică seară, pe DN1, în zona Hula Bradului, județul Sibiu, după ce un șofer din Gorj a efectuat o depășire neregulamentară și s-a ciocnit violent de o mașină care venea din sens opus.

Accidentul, soldat inițial cu trei morți și doi răniți, s-a produs în seara de 4 decembrie, în jurul orei 20:45, în zona Hula Bradului, județul Sibiu, de pe DN 1.

Trei cetățeni spanioli au murit pe loc, iar fiica cea mică a familiei a murit, ulterior la spital. Șoferul care a provocat accidentul a ajuns și el la spital, el suferind mai multe contuzii și traumatisme.

Vinovat de producerea tragediei este un șofer din Gorj. Potrivit polițiștilor rutieri care au demarat cercetările, accidentul s-ar fi produs după ce bărbatul de 63 de ani a călcat linia continuă și a intrat în coliziune frontală cu o mașină care venea de pe contrasens.

„Din primele cercetări efectuate de către polițiștii Serviciului Rutier Sibiu a rezultat faptul că, în timp ce conducea un autoturism dinspre Veștem spre Brașov, la km. 293+500 m, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din județul Gorj, s-ar fi angajat în depășirea unei autoutilitare, încălcând marcajul longitudinal continuu și ar fi pătruns pe contrasens unde a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus dinspre Brașov, proiectându-l în alt autoturism care circula în spatele acestuia”, a transmis IPJ Sibiu.

Din nefericire, impactul frontal a provocat decesul a trei persoane aflate în autoturismul condus dinspre Brașov. Este vorba despre conducătorul auto, în vârstă de 67 de ani, și două femei în vârstă de 21, respectiv 55 de ani, toți cetățeni spanioli. Este vorba de doi soți și fiica lor cea mare. Mezina familiei a murit la spital.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

La volanul celui de-al treilea autoturism se afla o tânără în vârstă de 20 de ani, din județul Vâlcea. Nu au rezultat victime din acest autovehicul.

”În cauză, la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, să fie stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs acest accident rutier”, mai transmit polițiștii sibieni.

Acestă porțiune de drum este una destul de periculoasă, în zonă producându-se mai multe accidente soldate cu morți și răniți.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii