”Drumul morții” din Sibiu adună tragedii de mulți ani. Accidentul șocant de la Hula Bradului, doar unul dintre zecile de cazuri soldate cu decese și răniri grave

”Drumul morții” din Sibiu adună tragedii de mulți ani. Accidentul șocant de la Hula Bradului, doar unul dintre zecile de cazuri soldate cu decese și răniri grave
Publicat: 06/12/2022, 08:00

Sute de persoane mor în fiecare an și alte câteva mii sunt rănite grav în accidente rutiere, cele mai multe din cauza vitezei și a depășirilor neregulamentare, situație care plasează România pe primul loc în Europa. Pe unele drumuri însă, frecvența accidentelor este mai mare, iar unele dintre ele pot fi considerate ”drumuri ale morții”. Pe un astfel de drum, ultima zi a minivacanței de 1 Decembrie s-a încheiat tragic pentru trei cetățeni spanioli. Toți au murit după ce trei mașini s-au ciocnit violent pe șoseaua DN 1, la Hula Bradului, în județul  Sibiu. Acesta nu este, însă, singurul caz soldat cu pierderi de vieți omenești în zona din apropierea orașului Avrig, „drumul morții” din Sibiu fiind unul dintre locurile care adună tragedii de mulți ani.

În accidentul produs în seara de 4 decembrie au murit o tânără de 21 de ani, o altă femeie de 55 de ani și un bărbat în vârstă de 67 de ani, toți din Spania, care se aflau în aceeași mașină și circulau dinspre Brașov spre Sibiu.

O adolescentă în vârstă de 15 ani, aflată în același autoturism, este în comă la Secția ATI, după ce a fost diagnosticată cu multiple traumatisme severe în urma accidentului, iar șoferul vinovat de producerea tragediei, un bărbat de 63 de ani din Gorj, a suferit contuzii și este internat, de asemenea, în spital.

Totul s-a petrecut după ce bărbatul în vârstă de 63 de ani a trecut pe sensul opus într-o zonă cu linie continuă și s-a izbit frontal cu mașina care venea din față, proiectându-o în alt autoturism care circula în spatele acesteia. La volanul celei de-a treia mașini se afla o tânără în vârstă de 20 de ani, din județul Vâlcea, care a scăpat cu viață.

Accident mortal la Hula Bradului, în data de 4 decembrie 2022 / Sursa foto: oradesibiu.ro
Accident mortal la Hula Bradului, în data de 4 decembrie 2022 / Sursa foto: oradesibiu.ro

De-a lungul timpului, în zona Hula Bradului din apropiere de Avrig au avut loc multiple accidente, soldate cu victime, fiind considerată o porțiune de drum extrem de periculoasă. Fie din cauza aglomerațiilor mari din trafic, fie a șoferilor care își pierd răbdarea pe porțiunea de drum cu o singură bandă pe fiecare sens, unii ajung să încalce regulile de circulație și să pună în pericol atât propria viață, cât și pe a celor din jur.

O tragedie similară a avut loc chiar în luna iunie, atunci când o femeie, fost viceprimar al orașului Avrig, și-a pierdut viața după ce mașina pe care ea o conducea s-a izbit frontal de un tir, în zona restaurantului Fântânița Haiducului. Elena David, în vârstă de 71 de ani, a rămas blocată între fiarele contorsionate ale mașinii și a murit pe loc în urma impactului violent, în timp ce șoferul camionului a suferit o fractură și două traumatisme.

Accident mortal la Hula Bradului, în data de 28 iunie 2022 / Sursa foto: oradesibiu.ro
Accident mortal la Hula Bradului, în data de 28 iunie 2022 / Sursa foto: oradesibiu.ro

În data de 5 ianuarie 2019, doi tineri din Vrancea, de 28, respectiv 26 de ani, au decedat pe „drumul morții” din Sibiu, după ce unul dintre aceștia a intrat într-o depăşire periculoasă şi s-a lovit frontal de un tir care venea din sensul opus.

În urma impactului, mașina a ricoșat și a lovit inclusiv autoturismul depășit. Atât şoferul vinovat de accident, cât şi pasagerul său și-au pierdut viața, iar o femeie aflată în maşina depășită inițial a suferit răni uşoare.

Accident mortal la Hula Bradului, în data de 5 ianuarie 2019 / Sursa foto: oradesibiu.ro
Accident mortal la Hula Bradului, în data de 5 ianuarie 2019 / Sursa foto: oradesibiu.ro

O șoferiță în vârstă de 44 de ani a avut același sfârșit tragic pe 19 noiembrie 2017, după ce a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un TIR care circula regulamentar pe sensul opus, în zona Hula Bradului.

Mașina a ieșit în afara părții carosabile de pe șoseaua DN 1, iar echipajele SMURD ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a salva viața femeii.

Accident mortal la Hula Bradului, în data de 19 noiembrie 2017 / Sursa foto: oradesibiu.ro
Accident mortal la Hula Bradului, în data de 19 noiembrie 2017 / Sursa foto: oradesibiu.ro

Alte zeci de accidente rutiere, soldate cu răniți și pagube materiale considerabile, au avut loc în anii trecuți, în zona Hula Bradului, din județul Sibiu, locul unde tragediile se țin lanț.

În ciuda numeroaselor tragedii care au loc în această zonă, autoritățile nu par a lua măsuri pentru a reduce riscul crescut al accidentelor rutiere.

Zona Hula Bradului aparține de orașul Avrig, situat în județul Sibiu, care mai include și satele Bradu, Glâmboaca, Mârșa și Săcădate.

Jurnaliștii Gândul au încercat să ia legătura telefonic atât cu primarul orașului Avrig, cât și cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, dar până la ora publicării articolului, aceștia nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere legat de numărul mare de accidente care au loc în fiecare an la Hula Bradului.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația