VIDEO | Micul nu mai e ”vedetă” de 1 Mai la mare! Românii s-au înghesuit la ”street food”

Publicat: 30/04/2022, 14:53
Actualizat: 30/04/2022, 15:05

După mai bine de doi ani de pandemie și de restricții impuse din cauza COVID, 1 Mai îi cheamă, din nou, pe români pe plajă și nu numai, dar – dincolo de dorința de aer liber și de vreme frumoasă – nu trebuie uitată nici mâncarea, fie ea tradițională sau nu.

De-a lungul timpului, micii au fost ”vedeta” zilelor de 1 Mai, numai că, de data aceasta, românii au ales și o altă varianta, ”street food”.

Festival du Bonheur se desfășoară în perioada 28 aprilie – 2 mai 2022, în locația deja cunoscută – zona de camping din imediata vecinătate a plajei Shut Up, Beach, iar GÂNDUL vă prezintă imagini ÎN EXCLUSIVITATE.

De ce? Fiindcă nici nu ar putea să facă altfel, spune Chef Munti, cel care a câștigat un sezon ”Chefi la cuțite”.

”Aici aveam cea mai mare diversitate de mâncare și de culturi. Mai încolo mâncați de la nemți, la mine mâncați de la mexicani, avem dincolo sârbi, indieni, avem de toate. Burgeri, care sunt peste tot și sunt preferații românilor. De ce n-ați mânca în street food?”, se întreabă și ne întreabă Chef Munti.

”Nu există român care să nu fi mâncat mici sau să nu mănânce mici de acum încolo. Nu avem nimic împotriva micului. Și mie îmi place să mănânc mici”

Chef Munti

Cum pot fi atrași turiștii prin… metode culinare

Chef Munti spune că, de obicei, merge pe două ”chestii”.

”Două chestii, ori pe burgeri, ori pe mexicani. Așa suntem împărțiți noi, dar pe festival, aici, suntem pe partea mexicană. Iar tacosii aceștia (n.red. – îi arată către cameră) sunt nebuni rău de tot. Dar nu sunt ei vedeta meniului, vedeta meniului sunt burrito. Am un burrito de vită și un burrito de pui și quesadilla, evident, pentru sexul feminin. Ele preferă chestiile cu pui, ceva mai lite, ceva mai… de vară”, ne explică Chef Munti.

Ca orice șef bucătar care se respectă, și Chef Munti ar trebui să aibă un secret. Îl va dezvălui oare?

”Am multe secrete, îți dai seama, sunt foarte multe. În primul rând, cel puțin în street food, dacă păstrezi calitatea mâncării, dacă arată bine, atunci succesul este garantat. Până acum totul a fost super-beton, noi am început de joi, a fost ceva mai puțină lume, dar (n.red. – începând cu) ieri după-amiază a început să se umple, probabil că atunci au scăpat și ei de la job-uri, de la chestii de genul ăsta. Și atunci au început să vină. Iar aseară deja n-au bubuit, a fost super-mega nebunie”, mai spune Chef Munti, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase