Mihai Fifor acuză Coaliția de Dreapta că șomajul a crescut de la 3,1 la 5,7% după preluarea guvernării: ”România înregistrează un nou record negru”

Redactor:
Cristian Lisandru
Mihai Fifor acuză Coaliția de Dreapta că șomajul a crescut de la 3,1 la 5,7% după preluarea guvernării: ”România înregistrează un nou record negru”
Mihai Fifor, acuzații la adresa Coaliției de Dreapta / FOTO - Mihai Fifor Facebook

Fondul Monetar Internațional (FMI) a publicat un clasament în care România se află pe locul 124 în ceea ce privește sprijinul acordat în pandemie populației și economiei, iar deputatul PSD Mihai Fifor consideră că acesta este un exemplu suplimentar din care reiese că guvernarea de dreapta înregistrează ”un record negru”.

Insistând asupra cifrelor referitoare la șomajul înregistrat în România după ce Coaliția de Dreapta a preluat guvernarea, Mihai Fifor avertizează că ne aflăm în fața unei creșteri cu 84% a șomajului, de la 3,1 % la 5,7%, luând ca punct de pornire luna octombrie a anului 2019.

”Șomajul ajunge la 5,7%, pe crestere. România condusă de Coaliția Austerității înregistrează un nou record negru.  Un șomaj care ajunge la 5,7% cu o tendință de creștere.  Într-un an și jumătate de guvernare a PNL și aliaților săi de dreapta s-au anulat 3 ani de progres și de expansiune a pieței forței de muncă din guvernarea PSD. Efectiv este o creștere cu 84% a șomajului (de la 3,1% la 5,7%) din octombrie 2019, când PSD a plecat de la guvernare și până acum”, avertizează deputatul PSD de Arad.

”România a fost aruncată înapoi, în 2016, de Guvernul Cîțu și, fapt extrem de îngrijorător, tendința se menține, tot mai mulți oameni îngroșând rândurile șomerilor”.

Mihai Fifor

Mihai Fifor: ”Unul dintre efectele grave ale incapacității actualei guvernări”

O Românie ”aruncată înapoi, în 2016” înseamnă – mai scrie Mihai Fifor – un efect negativ grav care scoate în evidență ”incapacitatea” actualei guvernări ”de a gândi” și de a ”aplica măsuri eficiente”.

Făcând referire și la mai-sus menționatul clasament dat publicității de reprezentanții FMI, Mihai Fifor consideră că locul 124 ocupat de România este unul ”dezonorant”. Mai mult, notează deputatul PSD, măsurile luate și aplicate de partenerii de coaliție nu au fost ”coerente și eficiente”, iar românii reveniți din străinătate, din cauza pandemiei, nu au rămas în țară.

”Acesta este unul dintre efectele grave ale incapacității actualei guvernări de a gândi și aplica măsuri eficiente de sprijin economic. România este pe un dezonorant loc 124 în lume – clasament FMI – în compania unor state africane, în ceea ce privește sprijinul economic asigurat de guvern în pandemie firmelor afectate.

 Dezastrul guvernării Cîțu este ilustrat și de faptul că niciunul dintre cei 1 milion de români, care s-a reîntors în țară din cauza pandemiei, nu a rămas, iar sindicatele consideră că principala cauză este că nu s-au gândit și aplicat măsuri guvernamentale coerente și eficiente, care să-i determine să-și găsească de lucru, aici, acasă”, încheie Mihai Fifor postarea de pe pagina sa de socializare.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum vor arăta noile tramvaie ale Bucureștiului. Sunt produse în România, 100 vor fi cumpărate...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Expert în vaccinuri: Vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, despre cine va câștiga Survivor România. Anunțul surpriză ai Faimosului
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×