Mihai Fifor acuză Coaliția de Dreapta că șomajul a crescut de la 3,1 la 5,7% după preluarea guvernării: ”România înregistrează un nou record negru”

Mihai Fifor acuză Coaliția de Dreapta că șomajul a crescut de la 3,1 la 5,7% după preluarea guvernării: ”România înregistrează un nou record negru”
Mihai Fifor, acuzații la adresa Coaliției de Dreapta / FOTO - Mihai Fifor Facebook
Publicat: 07/04/2021, 17:04

Fondul Monetar Internațional (FMI) a publicat un clasament în care România se află pe locul 124 în ceea ce privește sprijinul acordat în pandemie populației și economiei, iar deputatul PSD Mihai Fifor consideră că acesta este un exemplu suplimentar din care reiese că guvernarea de dreapta înregistrează ”un record negru”.

Insistând asupra cifrelor referitoare la șomajul înregistrat în România după ce Coaliția de Dreapta a preluat guvernarea, Mihai Fifor avertizează că ne aflăm în fața unei creșteri cu 84% a șomajului, de la 3,1 % la 5,7%, luând ca punct de pornire luna octombrie a anului 2019.

”Șomajul ajunge la 5,7%, pe crestere. România condusă de Coaliția Austerității înregistrează un nou record negru.  Un șomaj care ajunge la 5,7% cu o tendință de creștere.  Într-un an și jumătate de guvernare a PNL și aliaților săi de dreapta s-au anulat 3 ani de progres și de expansiune a pieței forței de muncă din guvernarea PSD. Efectiv este o creștere cu 84% a șomajului (de la 3,1% la 5,7%) din octombrie 2019, când PSD a plecat de la guvernare și până acum”, avertizează deputatul PSD de Arad.

”România a fost aruncată înapoi, în 2016, de Guvernul Cîțu și, fapt extrem de îngrijorător, tendința se menține, tot mai mulți oameni îngroșând rândurile șomerilor”.

Mihai Fifor

Mihai Fifor: ”Unul dintre efectele grave ale incapacității actualei guvernări”

O Românie ”aruncată înapoi, în 2016” înseamnă – mai scrie Mihai Fifor – un efect negativ grav care scoate în evidență ”incapacitatea” actualei guvernări ”de a gândi” și de a ”aplica măsuri eficiente”.

Făcând referire și la mai-sus menționatul clasament dat publicității de reprezentanții FMI, Mihai Fifor consideră că locul 124 ocupat de România este unul ”dezonorant”. Mai mult, notează deputatul PSD, măsurile luate și aplicate de partenerii de coaliție nu au fost ”coerente și eficiente”, iar românii reveniți din străinătate, din cauza pandemiei, nu au rămas în țară.

”Acesta este unul dintre efectele grave ale incapacității actualei guvernări de a gândi și aplica măsuri eficiente de sprijin economic. România este pe un dezonorant loc 124 în lume – clasament FMI – în compania unor state africane, în ceea ce privește sprijinul economic asigurat de guvern în pandemie firmelor afectate.

 Dezastrul guvernării Cîțu este ilustrat și de faptul că niciunul dintre cei 1 milion de români, care s-a reîntors în țară din cauza pandemiei, nu a rămas, iar sindicatele consideră că principala cauză este că nu s-au gândit și aplicat măsuri guvernamentale coerente și eficiente, care să-i determine să-și găsească de lucru, aici, acasă”, încheie Mihai Fifor postarea de pe pagina sa de socializare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"Tot a luat, frigiderul, maşina de spălat nouă! Tot". Localnici din Gorj, în lacrimi după...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Cine este Bianca, tânăra în vârstă de 17 ani care a fost ucisă de cel...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADEVĂRUL în cazul Caracal! S-A AFLAT ce a făcut DINCĂ cu Luiza Melencu și Alexandra...
Scandal uriaș în plină grevă. Un profesor a fost bătut de soțul directoarei pentru că...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....