Mijlocașul FC Voluntari născut în Portugalia, uluit de ce a descoperit la Mamaia: „Nu-mi venea să cred ce e acolo!”

Mijlocașul FC Voluntari născut în Portugalia, uluit de ce a descoperit la Mamaia: „Nu-mi venea să cred ce e acolo!”
Helder Tavares, mijlocaș la FC Voluntari/ Foto: scoutafrica.net
Publicat: 10/05/2022, 19:18

Helder Tavares, mijlocaș la FC Voluntari născut în Portugalia s-a întors în ianuarie 2021 în România, după 6 ani de la plecare, și a povestit despre cum i se pare viața în România, după ce a locuit atât la Galați, cât și zona Capitalei. Litoralul românesc, în special Mamaia, i se pare extrem de scump, cel puțin în comparație cu stațiunile portugheze de la Mediterana.

„La Mamaia am fost o singură dată și nu-mi venea să cred ce e acolo! – Adică prețuri uriașe. Poate fiindcă nu mai sunt stațiuni pe acel tip, de distracție, pe lângă, chiar nu știu de ce e așa scump”, a spus Helder Tavares pentru libertatea.ro.

Helder Luis Lopes Vieira Tavares  este un mijlocaș central, de 32 de ani, internațional din Capul Verde, care s-a născut în Portugalia, din părinți africani.

Capul Verde a fost o colonie lusitană, apoi și-a câștigat independența în 1975. Ambele popoare vorbesc aceeași limbă. Helder a sosit în urmă cu 8 ani în România, la Galați, la Oțelul, prinzând tocmai sezonul ce-a dus la „decesul” fotbalistic al fostei campioane din 2011. Fotbalistul a părăsit România în 2015, fără să fie plătit, după ce s-a afirmat în tricoul dunărenilor. Ulterior a jucat în prima ligă din Portugalia, la Tondela, apoi doi ani în Turcia, pentru ca în ianuarie 2021 să se întoarcă în România.

„Galațiul este diferit de București. Mai venisem o dată, de două ori, în Capitală pentru relaxare, pe vremea când eram în orașul de la Dunăre. Acolo, era un oraș mic, dar drăguț, fără trafic. Nu pot să spun că era rău, chiar dacă sportiv n-am dus-o bine. Gândește-te că am avut cinci luni într-un sezon întreg în care n-am luat niciun ban. După sezonul la Oțelul Galați, am revenit în Portugalia, în prima ligă. Sportiv, m-a ajutat. Așa că nu am pus-o la pierderi. Era prima dată când plecam în străinătate, mi-a priit mult, din toate punctele de vedere”, spune mijlocașul.

„Nu vorbeam engleza prea bine, dar oamenii de acolo au avut grijă de mine, foarte mult, au fost îngăduitori. Am rămas, peste timp, cu mulți prieteni români, i-aș enumera pe Andrei Miron, acum fotbalist la FCSB, Florin Cernat, manager la Voluntari, Stelian Cucu, fostul mijlocaș. Îmi place Bucureștiul, dar cel mai bine este în afara capitalei. Eu stau într-un complex rezidențial după Voluntari, unde este casă, masă, piscină, magazine, grădiniță, școală, tot. Traficul și stresul cred că sunt detaliile care nu vă plac nici vouă, dar vă confruntați cu ele, n-aveți ce face”, mai adaugă fotbalistul.