Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului vrea să participe gratis la Târgul de Turism al României. Motivul: nu e aprobat bugetul pe 2021! (SURSE)

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului vrea să participe gratis la Târgul de Turism al României. Motivul: nu e aprobat bugetul pe 2021! (SURSE)
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului vrea să participe gratis la Târgul de Turism al României. Motivul: nu e aprobat bugetul pe 2021! (SURSE)
Publicat: 03/02/2021, 16:52

Toată industria de turism din România a fost grav afectată, în anul 2020, din cauza pandemiei și a măsurilor restrictive care au fost aplicate pentru combaterea răspândirii virusului  SARS-COV-2. În ciuda acestor obstacole și pentru a sprijini acest domeniu, Târgul de Turism al României 2021 va avea loc, totuși, prin adaptarea la situația existentă, desfășurarea acestuia fiind planificată în spațiul virtual, prin noul concept #TTR Virtual, cu sprijinul Camerelor de Comerț și Industrie ale României.

GÂNDUL.RO a intrat în posesia unor informații noi, ÎN EXCLUSIVITATE, despre organizarea acestui târg, informații care pun sub semnul întrebării modul în care ministerul de resort înțelege să sprijine aceste manifestări expoziționale interne prin care se poate da o gură de oxigen și turismului național.

Până acum – conform surselor noastre – la Târgul Național de Turism de anul acesta s-au înscris deja mai multe țări, printre care Bulgaria (cu 40 firme și cu o plata de 17.800 euro), Grecia (cu 25 firme și o plată de 11.500 euro), Muntenegru, Tunisia, Turcia, Egipt și alte țări care și-au anunțat participarea.

Ministerele de resort ale acestor țări s-au alăturat demersului cu suport financiar. Din România s-au înscris, până astăzi, doar 25 de expozanți din 100 și 22 de autorități locale.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România nu a sprijinit financiar organizarea și participarea la acest eveniment

Culmea, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România – țară gazdă a acestui eveniment – nu a sprijinit financiar cu nimic organizarea și participarea la acest eveniment.

Sursele GÂNDUL.RO ne-au dezvăluit că motivul pentru care Ministerul Turismului nu are niciun aport financiar la acest eveniment este acela că ”nu există până la acestă oră bugetul aprobat pentru anul 2021”. Conducerea Romexpo ar fi primit până acum, din partea ministerului, doar ”regrete” și ”sincere felicitări” pentru organizarea ediției de primăvară online a acestei manifestări.

”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului nu are niciun aport financiar până la acest moment, scuza instituției fiind aceea că nu este aprobat bugetul pe anul 2021, dar același minister consideră că ar fi oportun să participe gratis la eveniment” – afirmă sursele GÂNDUL.RO.

”Este de neînțeles cum de alte ministere din alte țări, care trec și ele de tot atâta timp prin pandemie și restrictii, au găsit totuși soluția de a sprijini firmele și agențiile lor pentru participarea la acest eveniment extrem de important pentru turismul internațional, iar Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România e blocat în bugetul neaprobat mai ales acum, când este nevoie de solidaritate pentru a trece peste cumpăna financiară în care se află  turismul național”, susține una dintre sursele GÂNDUL.RO.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
ULTIMA ORĂ! Simona Halep și Toni Iuruc s-au CĂSĂTORIT în secret! Campioana noastră a strălucit...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
ÎMPĂRĂTEASA nimfomană care reuşea să se CULCE cu mai mulţi bărbaţi decât o prostituată
SUA a început războiul! Trei oameni decedați până acum, de cand Afganistanul este sub bombardament
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu Edu.ro 2021: Repartizarea computerizată pe licee şi judeţe
VIRUSUL CUMPLIT care amenință milioane de români! Mergi imediat la medic dacă simţi asta
Undă de șoc în politică. USR PLUS, în opoziție? Mai e un singur pas
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...