Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului vrea să participe gratis la Târgul de Turism al României. Motivul: nu e aprobat bugetul pe 2021! (SURSE)

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului vrea să participe gratis la Târgul de Turism al României. Motivul: nu e aprobat bugetul pe 2021! (SURSE)
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului vrea să participe gratis la Târgul de Turism al României. Motivul: nu e aprobat bugetul pe 2021! (SURSE)
Publicat: 03/02/2021, 16:52

Toată industria de turism din România a fost grav afectată, în anul 2020, din cauza pandemiei și a măsurilor restrictive care au fost aplicate pentru combaterea răspândirii virusului  SARS-COV-2. În ciuda acestor obstacole și pentru a sprijini acest domeniu, Târgul de Turism al României 2021 va avea loc, totuși, prin adaptarea la situația existentă, desfășurarea acestuia fiind planificată în spațiul virtual, prin noul concept #TTR Virtual, cu sprijinul Camerelor de Comerț și Industrie ale României.

GÂNDUL.RO a intrat în posesia unor informații noi, ÎN EXCLUSIVITATE, despre organizarea acestui târg, informații care pun sub semnul întrebării modul în care ministerul de resort înțelege să sprijine aceste manifestări expoziționale interne prin care se poate da o gură de oxigen și turismului național.

Până acum – conform surselor noastre – la Târgul Național de Turism de anul acesta s-au înscris deja mai multe țări, printre care Bulgaria (cu 40 firme și cu o plata de 17.800 euro), Grecia (cu 25 firme și o plată de 11.500 euro), Muntenegru, Tunisia, Turcia, Egipt și alte țări care și-au anunțat participarea.

Ministerele de resort ale acestor țări s-au alăturat demersului cu suport financiar. Din România s-au înscris, până astăzi, doar 25 de expozanți din 100 și 22 de autorități locale.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România nu a sprijinit financiar organizarea și participarea la acest eveniment

Culmea, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România – țară gazdă a acestui eveniment – nu a sprijinit financiar cu nimic organizarea și participarea la acest eveniment.

Sursele GÂNDUL.RO ne-au dezvăluit că motivul pentru care Ministerul Turismului nu are niciun aport financiar la acest eveniment este acela că ”nu există până la acestă oră bugetul aprobat pentru anul 2021”. Conducerea Romexpo ar fi primit până acum, din partea ministerului, doar ”regrete” și ”sincere felicitări” pentru organizarea ediției de primăvară online a acestei manifestări.

”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului nu are niciun aport financiar până la acest moment, scuza instituției fiind aceea că nu este aprobat bugetul pe anul 2021, dar același minister consideră că ar fi oportun să participe gratis la eveniment” – afirmă sursele GÂNDUL.RO.

”Este de neînțeles cum de alte ministere din alte țări, care trec și ele de tot atâta timp prin pandemie și restrictii, au găsit totuși soluția de a sprijini firmele și agențiile lor pentru participarea la acest eveniment extrem de important pentru turismul internațional, iar Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România e blocat în bugetul neaprobat mai ales acum, când este nevoie de solidaritate pentru a trece peste cumpăna financiară în care se află  turismul național”, susține una dintre sursele GÂNDUL.RO.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid