Ministerul Sănătății, mesaj pentru medicii neplătiți din centrele de vaccinare. Ce le promite instituția condusă de Vlad Voiculescu

Ministerul Sănătății, mesaj pentru medicii neplătiți din centrele de vaccinare. Ce le promite instituția condusă de Vlad Voiculescu
Ministerul Sănătății, reacție la documentele publicate de Iolu: „Voiculescu să înceteze cu diseminarea informațiilor false! Grupul de lucru va fi înființat astăzi”
Publicat: 15/03/2021, 16:51
Actualizat: 15/03/2021, 17:05

Ministerul Sănătății a oferit prima reacție după ce lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a anunțat că medicii din centrele de imunizare nu au primit niciun ban pentru activitatea pe care au prestat-o din 27 decembrie 2020.

Mai exact, Ministerul Sănătății promite că, de săptămâna viitoare, va începe plata personalului medical și că lucrurile vor reveni la normal, în așa fel încât campania de vaccinare să decurgă conform planului.

Ministerul Sănătății va realiza plata personalului medical care activează în centrele de vaccinare și a cheltuielilor de organizare începând de săptămâna viitoare”, a informat luni instituția condusă de Vlad Voiculescu.

Pentru luna ianuarie și o parte din luna februarie, Ministerul Sănătății ar urma să efectueze plăți în valoare de 4.184.000 de lei.

Valeriu Gheorghiță: “Nimeni nu a fost plătit până la data actuală!” Ce promite Ministerul Sănătății

În cursul zilei de luni, lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a declarat că niciun medic din centrele de imunizare nu și-a încasat drepturile cuvenite pentru munca pe care a depus-o.

Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație care îmi e adusă la cunoștință din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă așteptăm. Toată lumea așteaptă să își primească plata, așa cum este firesc”, a spus lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Din ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală”, a adăugat medicul de la Spitalul Militar.

Aproape 1.45 milioane români vaccinați anti-COVID de la debutul campaniei

În total, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost imunizate 1.447.357 de persoane. Potrivit ultimului raport al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, 42.699 de români au fost vaccinați în 24 de ore. 33.722 au primit prima doză de vaccin, iar 8.977 au beneficiat de rapel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase