Ministrul Culturii, mesaj după moartea actriței Draga Olteanu Matei: „Anul acesta devine tot mai aspru cu noi şi ne răpeşte oameni dragi”

Ministrul Culturii, mesaj după moartea actriței Draga Olteanu Matei: „Anul acesta devine tot mai aspru cu noi şi ne răpeşte oameni dragi”
Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii/ MEDIAFAX FOTO
Publicat: 18/11/2020, 12:36
Actualizat: 18/11/2020, 12:37

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, într-un mesaj transmis după moartea actriţei Draga Olteanu Matei, că anul acesta „devine tot mai asupru cu noi şi ne răpeşte oameni dragi”.

Anunţul medicilor de la Spitalul Sfântul Spiridon ne afectează pe toţi. Anul acesta devine tot mai aspru cu noi şi ne răpeşte oameni dragi, oameni care au scris istorie în România. Draga Olteanu Matei este unul dintre ei şi e dureros că trebuie să ne luăm rămas bun. Am crescut urmărind rolurile sale, ne-am bucurat de interpretarea sa, am râs şi plâns împreună. Să nu uităm nicio clipă să ne cinstim valorile”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii, teatrul şi filmul românesc au pierdut un nume şi un chip de referinţă, cel pe care generaţii întregi de spectatori şi telespectatori l-au asociat zeci de ani cu personajele marii noastre actriţe.

„Născută la Bucureşti, în 1933, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1956, şi a făcut parte din generaţia de aur a teatrului românesc. , , , sunt spectacole care au devenit extrem de apreciate şi cunoscute de toţi românii. Cariera sa a însemnat 90 de filme, 50 de piese de teatru şi 100 de roluri de televiziune”, se arată în postarea Ministerului Culturii.

Conform acesteia, pentru contribuţia adusă teatrului şi cinematografiei româneşti, Draga Olteanu Matei a primit numeroase premii, titluri şi diplome. În 2002, i-a fost acordată distincţia Ordinul Naţional „Steaua României” de către Preşedinţie, iar în 2014 i-a fost înmânat Ordinul „Coroana României” în grad de Ofiţer, de către principesa Margareta. Din anul 2011 are o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti. Ministerul Culturii a omagiat-o la Ateneul Român, în ianuarie 2018, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale.

Unde va fi înmormântată Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei va fi înmormântată la Piatra Neamț, lângă soț, care era originar din acest oraș. Gândul.ro vă prezintă primele imagini cu cavoul unde se va odihni regretata actriță care s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani!

Regretata Draga Olteanu Matei va fi înmormântată la Piatra Neamț, chiar dacă este născută la București. Artista și-a iubit enorm soțul, care era de loc din „Pietricica”, astfel că ea se va odihni lângă el.