Ministrul de Interne, despre tragedia din Bolintin Vale: Arată „putregaiul” din sistem, polițiști care sunt în „cârdășie” cu infractorii de la nivel local

Ministrul de Interne, despre tragedia din Bolintin Vale: Arată „putregaiul” din sistem, polițiști care sunt în „cârdășie” cu infractorii de la nivel local
Lucian Bode/ Sursa: Captură video/Facebook/Partidul Național Liberal
Publicat: 17/01/2022, 11:07
Actualizat: 17/01/2022, 11:09

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit, luni, despre tragedia din Bolintin Vale, unde un șofer a fost omorât cu o cărămidă. „Arată „putregaiul” din sistem, polițiști care sunt în „cârdășie” cu infractorii de la nivel local”, a spus el.

Tragedia din Bolintin Vale a scos la iveală putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani: resurse slab pregătite, în cârdășie cu infractorii de la nivel local”, a transmis, luni, Lucian Bode, într-o conferință de presă.

El a amintit de rezultatul celui mai recent recensământ din localitate, care indică faptul că doar 15% din populație este activă, adică are un loc de muncă sau sau primește șomaj.

„Avem sute de comunități din această categorie în care din 15-20.000 de locuitori, 2.000-3.000 reprezintă populația activă. Ceilalți nu sunt nici șomeri și nici nu au alte venituri. Ne punem întrebări din ce trăiesc”, a spus Lucian Bode.

În acest context, Lucian Bode i-a cerut șefului poliției Române să facă „o evaluare managerială la nivelul fiecărui inspectorat pentru a vedea toate prblemele care pot duce la situații similare celei de la Giurgiu”.

Polițiștii au descins la patru suspecți în cazul crimei de la Bolintin Vale

Zeci de polițiști și jandarmi au descins, vineri, la adresele a patru suspecți în cazul crimei comise, în data de 9 ianuarie, în orașul giurgiuvean Bolintin-Vale, unde șoferul unui microbuz a fost omorât după ce, inițial, a avut un conflict cu un grup de romi. Incidentul a provocat o adevărată revoltă în rândul localnicilor și a culminat cu schimbarea șefului Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Constantin Cătălin Georgescu.

Incidentul a izbucnit după ce șoferul de microbuz ar fi refuzat să ia un grup de patru persoane. Ulterior a izbucnit un conflict, iar una dintre aceste persoane a aruncat cu o piatră care l-a lovit în cap de șofer. Acesta s-a prăbușit imediat la pământ, iar ulterior a decedat.

Șeful IPJ Giurgiu, comisarul șef Constantin Cătălin Georgescu, a fost schimbat din funcție, după ce la nivelul județului au avut loc mai multe evenimente care au condus către concluzia că Poliția județeană este slab manageriată.

Nicolae Tomescu, bărbatul care a murit în urma unui conflict cu un grup de rromi în Bolintin-Vale, avea 47 de ani și lucra ca șofer de microbuz. Tragedia a aprins scânteia revoltei în localitate.

Locuitorii din Bolintin-Vale au ieșit în stradă a doua noapte consecutiv, pentru a cere dreptate în cazul bărbatului care a murit după conflictul cu un grup de rromi, transmite stirileprotv.ro.

Oamenii nu se mai simt în siguranță și se tem pentru viețile lor, cerând ca poliția să-i protejeze. Echipele de scutieri au fost detașate la fața locului.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult