Șeful poliției din Bolintin Vale, care a bătut cu sălbăticie un localnic este în continuare pe funcție

Șeful poliției din Bolintin Vale, care a bătut cu sălbăticie un localnic este în continuare pe funcție
Șeful poliției din Bolintin Vale, care a bătut cu sălbăticie un localnic este în continuare pe funcție/FOTO: bugetul.ro
Publicat: 14/01/2022, 19:35
Actualizat: 17/01/2022, 11:02

În urmă cu doi ani, șeful Poliției din comuna Bolintin Vale, Costel Marian Şerban a fost filmat în timp ce lovea cu brutalitate un bărbat de etnie romă din localitate, ce era încătușat și culcat pe jos.

În aprilie 2020, în urma unor descinderi ale poliției, mai mulți romi au fost culcați pe jos, cu mâinile la spate și bătuți. Scenele violente au avut loc după ce poliția a intervenit pentru că aceștia făceau grătar în fața curții, lucru interzis de lege la începutul pandemiei.

Un oficial din cadrul MAI a declarat, pentru Libertatea, că ancheta disciplinară în acest caz nu a fost finalizată, deoarece „cea penală este în curs, iar cercetarea penală o suspendă pe cea disciplinară, care este valabilă pentru toți funcționarii publici”.

„Cercetarea penală o suspendă pe cea disciplinară, care este valabilă pentru toți funcționarii publici”, a precizat oficialul din MAI.

Oficialul a dat vina pe procedurile în astfel de cazuri, afirmând că sunt foarte complexe. „Este titular pe funcție, funcție ocupată prin concurs, nu poate fi demis decât printr-o cercetare disciplinară în consiliul de disciplină. Sunt niște proceduri de urmat. Se folosește termenul de demis decât după ce există o cercetare prealabilă și o judecată în consiliu”, a mai explicat sursa citată.

Polițiștii au descins la patru suspecți în cazul crimei de la Bolintin Vale

Zeci de polițiști și jandarmi au descins, vineri, la adresele a patru suspecți în cazul crimei comise, în data de 9 ianuarie, în orașul giurgiuvean Bolintin-Vale, unde șoferul unui microbuz a fost omorât după ce, inițial, a avut un conflict cu un grup de romi. Incidentul a provocat o adevărată revoltă în rândul localnicilor și a culminat cu schimbarea șefului Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Constantin Cătălin Georgescu.

Incidentul a izbucnit după ce șoferul de microbuz ar fi refuzat să ia un grup de patru persoane. Ulterior a izbucnit un conflict, iar una dintre aceste persoane a aruncat cu o piatră care l-a lovit în cap de șofer. Acesta s-a prăbușit imediat la pământ, iar ulterior a decedat.

Șeful IPJ Giurgiu, comisarul șef Constantin Cătălin Georgescu, a fost schimbat din funcție, după ce la nivelul județului au avut loc mai multe evenimente care au condus către concluzia că Poliția județeană este slab manageriată.

Nicolae Tomescu, bărbatul care a murit în urma unui conflict cu un grup de rromi în Bolintin-Vale, avea 47 de ani și lucra ca șofer de microbuz. Tragedia a aprins scânteia revoltei în localitate.

Locuitorii din Bolintin-Vale au ieșit în stradă a doua noapte consecutiv, pentru a cere dreptate în cazul bărbatului care a murit după conflictul cu un grup de rromi, transmite stirileprotv.ro.

Oamenii nu se mai simt în siguranță și se tem pentru viețile lor, cerând ca poliția să-i protejeze. Echipele de scutieri au fost detașate la fața locului.