Cine era bărbatul din Bolintin-Vale, care a murit în urma unui conflict cu un grup de rromi. Nicolae avea 47 de ani

Cine era bărbatul din Bolintin-Vale, care a murit în urma unui conflict cu un grup de rromi. Nicolae avea 47 de ani
Cine era bărbatul din Bolintin-Vale, care a murit în urma unui conflict cu un grup de rromi. Nicolae avea 47 de ani / Foto: știrileprotv.ro
Publicat: 14/01/2022, 10:38

Nicolae Tomescu, bărbatul care a murit în urma unui conflict cu un grup de rromi în Bolintin-Vale, avea 47 de ani și lucra ca șofer de microbuz. Tragedia a aprins scânteia revoltei în localitate.

Locuitorii din Bolintin-Vale au ieșit în stradă a doua noapte consecutiv, pentru a cere dreptate în cazul bărbatului care a murit după conflictul cu un grup de rromi, transmite stirileprotv.ro.

Oamenii nu se mai simt în siguranță și se tem pentru viețile lor, cerând ca poliția să-i protejeze. Echipele de scutieri au fost detașate la fața locului, pentru a calma spiritele revoltate de crima din Bolintin.

După tragedia care a cutremurat comunitatea, comisarul-șef al IPJ Giurgiu a fost demis și în locul lui a venit șeful poliției Sector 1 al Capitalei.

Cine era Nicolae, bărbatul mort în urma scandalului cu rromii

Revolta s-a iscat după moartea lui Nicolae Tomescu, un localnic de 47 de ani, șofer de microbuz.

Acesta a fost atacat în seara de 9 ianuarie 2022, de patru indivizi de etnie rromă, pe care îi luase în mașină.

Bărbații au devenit violenți în drum spre Capitală, iar când conducătorul auto a oprit vehiculul, unul dintre ei a tăiat un cauciuc.

Scandalul a degenerat și șoferul a fost lovit în cap cu o cărămidă. Nicolae a murit la spital, trei zile mai târziu.

Cel care l-ar fi atacat pe șofer se află în arest, dar ceilalți trei indivizi sunt liberi, fapt ce a generat revolta locuitorilor din Bolintin-Vale.

Un localnic dă vina pe primar, care le-ar fi dat „buletin” de Bolintin agresorilor.

La rândul său, comisarul șef de poliție Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al MAI, a spus că echipele de intervenție au rolul de a menține, de a asigura liniștea comunității, „de a ne asigura că sunt prevenite actele de natură anti-socială”.

Locuitorii din Bolintin-Vale au declarat că vor continua să protesteze până când autoritățile le vor soluționa revendicările.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult