VIDEO | Cătalin Predoiu: Ne confruntăm cu fenomenului interlopilor și al clanurilor de crimă organizată care fac inaplicabilă legea și calcă în picioare drepturile cetățenilor

Publicat: 13/01/2022, 20:53
Actualizat: 13/01/2022, 23:32

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, joi la Antena 3, că România se confruntă de ani buni cu fenomenul interlopilor și al clanurilor de crimă organizată care fac calcă în picioare drepturile cetățenilor și fac inaplicabilă legea, în cazul în care sunt și instituții care protejează infractorii.

„Ca idee generală, aș vrea să subliniez că România a rezolvat de mult timp problema conviețuirii interetnice, a respectului drepturilor minorităților. Pe de altă parte, încălcarea stării de legalitate poate conduce la astfel de tragedii. În al treilea rând, avem de-a face cu un fenomen de care atrăgeam atenția încă din 2011 asupra fenomenului interlopilor și al clanurilor de crimă organizată și care pur și simplu nu numai că fac inaplicabilă legea, dar calcă în picioare drepturile cetățenilor.

Ministrul afirmă că în cazul revoltei de la Bolintin Vale, clanurile de romi au pus stăpânire pe localitate și fac legea acolo, întrucât instituțiile statului care ar fi trebuit să controleze situația sunt de cele mai multe ori depășite, sau țin partea crimei organizate.

„Dacă vreți, e și o problemă de suveranitate acolo. În momentul în care legea unui stat nu se mai aplică într-o comunitate locală, despre ce suveranitate mai vorbim? Noi trebuie să aplicăm legea acolo și toate instituțiile statului trebuie să concureze pentru acest lucru. Dacă parte din aceste instituții sunt tarate de fenomenul de crimă organizată, de infracționalitate, lucrurile sunt și mai grave”, a spus Cătălin Predoiu.

Efective suplimentate ale Poliției și Jandarmeriei în Bolintin Vale

Poliția Română împreună cu Jandarmeria au luat decizia de a suplimenta efectivele din localitate, în urma revoltelor de stradă de miercuri seară. Oamenii care au ieșit în stradă au cerut ca romii să fie alungați din localitate, după ce un șofer de microbuz a fost omorât cu o cărămidă și alții au fost atacați și bătuți cu bestialitate de o grupare de romi, care percepeau taxe de protecție de la localnici.

Locuitorii din Bolintin Vale cer ca romii să fie alungați din localitate

Revoltă la Bolintin Vale, în fața Primăriei. Oamenii cer ca romii să fie alungați din localitate, după ce un șofer de microbuz a fost omorât cu o cărămidă

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu au transmis, miercuri seara, un comunicat prin care face unele precizări cu privire la evenimentele din Bolintin Vale.

„Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie, în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică. Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”