Polițiștii au descins la patru suspecți în cazul crimei de la Bolintin Vale. Zeci de mascați înarmați până în dinți au înconjurat zona

Polițiștii au descins la patru suspecți în cazul crimei de la Bolintin Vale. Zeci de mascați înarmați până în dinți au înconjurat zona
Publicat: 14/01/2022, 17:58

Zeci de polițiști și jandarmi au descins, vineri, la adresele a patru suspecți în cazul crimei comise, în data de 9 ianuarie, în orașul giurgiuvean Bolintin-Vale, unde șoferul unui microbuz a fost omorât după ce, inițial, a avut un conflict cu un grup de romi. Incidentul a provocat o adevărată revoltă în rândul localnicilor și a culminat cu schimbarea șefului Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Constantin Cătălin Georgescu.

Incidentul a izbucnit după ce șoferul de microbuz ar fi refuzat să ia un grup de patru persoane. Ulterior a izbucnit un conflict, iar una dintre aceste persoane a aruncat cu o piatră care l-a lovit în cap de șofer. Acesta s-a prăbușit imediat la pământ, iar ulterior a decedat.

La scurt timp, un suspect a fost reținut, iar anchetatorii au extins cercetările pentru identificarea celor care l-au însoțit. Ca urmare, vineri, anchetatorii au descins însoțiți de zici de mascați ai Poliției și Jandarmeriei la patru adrese din Bolintin-Vale pentru punerea în aplicare a patru mandate de percheziție.

Principalul suspect a fost scos din arest de către anchetatori, fiind de față la percheziții.

Crima a declanșat o revoltă populară

În urma incidentului din 9 ianuarie, la Bolintin-Vale a izbucnit o revoltă populară în timpul căreia oamenii au cerut evacuarea romilor din zonă. piritele au fost calmate după intervenția autorităților.

Șeful IPJ Giurgiu, comisarul șef Constantin Cătălin Georgescu, a fost schimbat din funcție, după ce la nivelul județului au avut loc mai multe evenimente care au condus către concluzia că Poliția județeană este slab manageriată.

În acest sens, la Giurgiu hoții au spart sediul IPJ-ului, șeful Serviciului Poliției Rutiere a fost victima unei farse și a aprobat porci de Crăciun pentru subalterni, a dispărut un încărcător de armă, dar și alte evenimente, toate ajunse în presă, au afectat grav imaginea Poliției Române în general și al IPJ Giurgiu în special.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult