Ministrul Energiei s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2

Ministrul Energiei s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2
Virgil Popescu, ministrul Energiei / Sursa: Guvernul României
Publicat: 26/01/2022, 19:33

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. El spune că are o formă ușoară și s-a autoizolat la domiciliu.

„De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid. Rezultatul a fost pozitiv. În urmă cu câteva minute am primit și rezultatele la testul RT-PCR, care a confirmat că sunt infectat cu COVID – 19.

Am o formă ușoară, sunt izolat la domiciliu și iau tratamentul prescris de medici. Am făcut mai multe teste în ultima perioadă, ieri am avut test negativ.

Vă doresc tuturor multă sănătate, aveți grijă de voi și de cei dragi. Păstrați regulile de distanțare socială, purtați masca și protejați-vă.

Ministrul recomandă românilor  să se vaccineze împotriva Covid-19, însă mesajul său pare să fie fără ecou în România.

Da, recomand în continuarea vaccinarea, pentru că sunt încrezător că vom reuși să scăpăm de acest virus, care ne tot dă viețile peste cap.”, a transmis Virgil Popescu, astăzi, pe Facebook.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară. 4.375 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, transmite Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Este aproape o dublare a cazurilor noi comparativ cu ziua precedentă. Marți au fost înregistrate 19.685 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Peste 17.000 de români s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore, informează Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Dintre cei 17.316 oameni imunizați, 3.002 s-au vaccinat cu prima doză.