Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Suntem dependenţi de gazul rusesc

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Suntem dependenţi de gazul rusesc
Ministrul Economiei, Virgil Popescu
Publicat: 07/01/2022, 06:33
Actualizat: 07/01/2022, 13:20

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi seara, că România, deși este unul din marii producători de gaze naturale, este dependentă de gazul rusesc.

„România este o ţară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze.

Dacă ne uităm la conductele care trec pe lângă România ajungem la concluzia că gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă – acel 20-25% din import pe perioada de iarnă – este tot gazul rusesc. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient”, a declarat, joi seară, la Antena 3, ministrul Virgil Popescu.

Ministrul a mai spus că este nemulțumit de prețul gazului în general, nu doar de prețul gazului din Rusia.

„De aceea, preţurile sunt aproximativ la fel cu preţurile de pe bursele europene, pentru că altfel ar pleca, am rămâne fără marfă”, a mai declarat ministrul Energiei.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult