Ministrul german al sănătății: Vaccinarea este calea de ieșire din pandemie

Ministrul german al sănătății: Vaccinarea este calea de ieșire din pandemie
Ministrul Sănătății din Germania / Karl Lauterbach/ FOTO: Twitter/ Prof. Karl Lauterbach
Publicat: 14/01/2022, 19:11
Actualizat: 14/01/2022, 19:12

Ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach, a declarat că vaccinarea anti-Covid-19 este „cea mai sigură și mai rapidă cale de ieșire din pandemie”, relatează dpa.

Lauterbach a afirmat că „cu o proporție cât mai mare posibilă de populație vaccinată, ne putem aștepta să evităm cazurile grave, chiar și în cazul noilor variante ale coronavirusului”.

Guvernul German vrea ca 80% din populație să fie vaccinată cu schema completă până la sfârșitul lunii.

O schema completă de vaccinare ar ajuta la protejarea oamenilor împotriva unor variante mai periculoase sunt susceptibile de a apărea în viitor, a declarat Lauterbach.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat în fața parlamentului că susține un mandat de vaccinare pentru toți cetățenii cu vârsta de 18 ani și peste.

Totuși, unii dintre partenerii săi de coaliție – în special Partidul Liberal Democrat, pro-business – nu sunt convinși.

Politicienii de extremă dreapta au perturbat discursul lui Scholz în Parlament, ținând pancarte de protest împotriva restricțiilor privind Covid-19.

În ceea ce privește vaccinările, existând semne că rata de vaccinare a fost în orice caz în creștere, iar cel mai important organism de vaccinare din țară s-a declarat în favoarea vaccinurilor de rapel pentru persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Aproximativ 780.000 de doze de vaccinuri împotriva Covid au fost administrate în ultimele 48 de ore.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult