VIDEO – Ministrul Lucian Bode îi ia apărarea lui Raed Arafat și spune că înlocuirea șefului DSU poate fi luată de premier, după mai multe evaluări

Publicat: 12/04/2021, 12:51
Actualizat: 12/04/2021, 13:58

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a declarat extrem de nemulțumit de modul în care au fost evacuați pacienții de la Spitalul Foișor.

Lucian Bode a evitat să se pronunțe în legătură cu oportunitate demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după scandalul de la Foișor. El a precizat că acest lucru, o eventuală demitere, ține de atribuțiile premierului Florin Cîțu.

Despre posibila înlocuirea lui Raed Arafat din funcția șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Bode a răspuns cu un truism: „nimeni nu este de neînlocuit”.

„Nimeni nu este de neînlocuit”

Nimeni nu este de neînlocuit. Mă refer la toată lumea. (…).

Ca simplu cetățean, am văzut și eu ce am văzut cu toții că modul în care a fost organizată externarea pacienților în seara zilei de vineri nu a fost deloc în regulă. (…) De ce s-a ajuns aici, când s-a semnat ordinul de transformare a spitalului în spital COVID, de mutare a pacienților (…) Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății, nici DSU. Medicul curant spune dacă pacientul este transferat în altă unitate spitalicească sau este externat. Totodată, de comun acord medic – pacient hotărăsc cum anume se face externarea”

Întrebat dacă Voiculescu ar trebui să îşi dea demisia în urma gafelor pe care le-a făcut în ultima perioadă, Bode a spus: “Eu nu emit astfel de opinii în calitate de ministru în cabinetul din care face parte şi domnul Voiculescu. Primul ministru are această calitate”.

Pe de altă parte, Lucian Bode a declarat că ceea ce s-a întâmplat vineri seara la Spitalul Foișor este inacceptabil și nu trebuie să se mai repete.

 „Dar, legat de ”Foișor”, sigur că nu o să intru în chestiuni care nu mă vizează ca și responsabilitate. Dar, ca simplu cetățean, am văzut și eu ce ați văzut și voi cu toții. Că modul în care a fost organizată externarea pacienților în seara zilei de vineri, nu a fost deloc în regulă”, a spus Lucian Bode.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că, în mod normal, pacienții trebuiau îmbarcați în ambulanțe la intrarea în spital, nu în fața camerelor de luat vederi și a protestatarilor.

Eu nu aș fi lăsat pacienții în miez de noapte să fie traumatizați”

„Eu nu aș fi lăsat pacienții în miez de noapte să fie traumatizați. Pentru că ce s-a întâmplat, proteste, protestatari, jurnaliști care își făceau meseria, nu a fost în regulă pentru pacienți”, a mai spus Lucian Bode.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, luni, referitor la situația de la Spitalul Foișor, că se discută  despre un lanț al vinovatiilor care trebuie să fie pus la dispoziția coaliției și opiniei publice.

„Cel care cere înlocuirea echipei e premierul României”

„Vom vedea ce s-a întâmplat vineri seară, când o țară întreagă a fost șocată de imaginile cu oameni scoși noaptea, la 5 grade, pe targă, în scaune cu roțile. Cineva trebuie să ne dea explicații pentru o situație… Vom afla astăzi, cine de la managerul Stoica la ministrul Voiculescu. De la doamna Moldovan, care poate vorbește mai puțin și se ocupă mai mult de minister și nu de spațiul public, nu e treaba ei să dea declarații. De la domnul Arafat, care putea să prevadă situația de la Foișor, de la Nicuosr Dan, trebuie să știm ce a corespondat cu managerul Stoca, de la domnul Stoica care trebuie să înțeleagă că nu este managerul unui spital privat, ci al unui spital public, trebuie să se supună rigorilor”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”