Ministrul Mediului a făcut anunțul despre Noua Taxă Auto și ce se va întâmpla cu ea în acest an!

Ministrul Mediului a făcut anunțul despre Noua Taxă Auto și ce se va întâmpla cu ea în acest an!
Foto: Mediafax
Publicat: 21/01/2021, 14:59

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a făcut, joi, declarații despe mult discutata taxă auto, care a fost eliminată din România în urmă cu mai mulți ani!

„Nu se va introduce nicio formă de taxă anul acesta şi cu siguranţă nu se va introduce niciodată taxa auto în forma în care a existat.

În Europa, în vederea reducerii poluării aerului prin mijloacele de transport sunt 24 de state membre care aplică diverse forme de inhibare, de descurajare. Sunt trei state membre care nu au absolut nicio formă de taxare a poluării.

„Taxarea poluării nu este un scop în sine”

Taxarea poluării nu este un scop în sine, scopul statului nicăieri nu este obţinerea sumelor pentru bugetul de stat, ci descurajarea formelor de poluare”, a explicat ministrul Mediului, citat de news.ro.

Ministrul a mai adăugat faptul că toate procesele legate de această taxă au fost pierdute de statul român.

„Am văzut în zece ani că am pierdut toate procesele”

„În niciun caz taxă auto, pentru că am văzut în zece ani că am pierdut toate procesele, este o întrebare dacă folosim taxarea poluării ca o soluţie de reducere a poluării, este o întrebare dacă folosim această soluţie la nivel naţional sau pe plan local, acolo unde avem probleme, pentru că principiul poluatorul plăteşte este un principiu… şi trebuie respectat de fiecare dată. Şi România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile centre urbane”, a mai afirmat ministrul Mediului.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase