Ministrul Muncii: Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale

Ministrul Muncii: Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale
Foto: Mediafax
Publicat: 21/01/2021, 09:40

Ministerul Muncii pregăteşte evaluarea ajutoarelor sociale în toată ţara. Ministrul Raluca Turcan susţine că se vor găsi soluţii pentru beneficiarii de ajutor social care pot munci.

„Suntem în etapa de pregătire a campaniei naţionale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată ţara cu echipe mixte ale Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă şi Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă”, anunţă Turcan.

În primul rând, vor fi identificaţi beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, fiind inapţi de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreţinere copii mici.

„Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate”, afirmă ministrul.

În al doilea rând, vom fi găsite soluţii pentru creşterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci.

„Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificaţi. Piaţa muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170 000 care primesc venit minim garantat, în România”, arată ministrul, adăugând: „Campania naţională de evaluare va fi eficientă doar în măsura în care va exista o colaborare strânsă cu reprezentanţii primăriilor pentru a pune la dispoziţie instituţiilor implicate informaţiile despre beneficiari şi pentru a facilita relaţia acestora cu potenţialii angajatori din comunitate”.

Raluca Turcan, prima reacție după ce s-a vaccinat anti-COVID. “Nu am avut nicio reținere!” Ce o mulțumește, în plină pandemie

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că nu a avut nicio reținere se imunizeze anti-COVID, precizând, totodată, că în România campania se derulează foarte bine.

Raluca Turcan speră ca odată cu vaccinarea să nu mai poarte grija familiei și apropiaților, fiind pe deplin mulțumită de faptul că țara noastră se află pe locul 6 în Europa din perspectiva persoanelor imunizate sau care s-au programat pentru a primi serul.

Nu am avut nicio reţinere să mă vaccinez, mai ales după un an de zile în care am fost îngrijorată pentru sănătate familiei şi a celor din jur. Astăzi trăim acest moment al vaccinării. În România, campania de vaccinare de derulează foarte bineSuntem pe locul şase la nivel european din perspectiva persoanelor vaccinate şi care s-au înscris la vaccinare şi lucrul acesta ar trebui să dea curaj tuturor, pentru că avem acum acces la vaccin gratuit şi simplu, un vaccin care nu doare şi un vaccin care poate să permită tuturor să respecte atât sănătatea personală, cât şi sănătatea celor din jur, să contribuie la reluarea vieţilor noastre de odinioară, să repornim economia şi să ne reluăm mobilitatea”, a declarat, miercuri, Raluca Turcan, după ce s-a vaccinat la Spitalul Militar “Carol Davila” din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase