Ministrul Transporturilor: Numărul de călători care merg zilnic cu trenul Gara de Nord-Otopeni a crescut

Ministrul Transporturilor: Numărul de călători care merg zilnic cu trenul Gara de Nord-Otopeni a crescut
Publicat: 14/06/2021, 16:00

„Peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptamână”, spune Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Numărul ar putea creşte şi mai mult deoarece traficul de persoane prin aeroportul Otopeni a fost afectat de pandemie.

Cătălin Drulă a anunţat că săptămâna trecută a fost înregistrată o creştere a numărului de călători care circulă cu trenul care leagă Gara de Nord şi Otopeni.

„Cifra zilei care ne bucură: peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptamână. Şi continuă să crească, pe măsură ce revenim la normalitate şi oamenii află de această opţiune: convenabilă – staţia de tren este chiar la ieşirea din terminalul Sosiri Internaţionale, ieftină – 4 lei/călătorie, rapidă – 20-25 de minute şi comodă – trenuri curate, legături multiple de la Gara de Nord”, a scris ministrul Drulă, pe Facebook.

Ministrul Transporturilor mai spune că traficul de persoane în aeroportul Otopeni a fost afectat de pandemie şi că, odată cu revenirea acestuia, va creşte şi numărul de călători cu trenul.

„Suntem încă departe de perioada ante-pandemie”

„E o creştere semnificativă şi vine în contextul unei reveniri a traficului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă – 17000 pasageri/zi, media ultimei săptămâni. Suntem încă departe de perioada ante-pandemie (38% faţă de perioada similară a anului 2019)”, a precizat Drulă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase