Mire de 85 de ani în Câmpulung. S-a însurat cu partenera lui după 28 de ani împreună: Vor să aibă același nume pe cruce

Mire de 85 de ani în Câmpulung. S-a însurat cu partenera lui după 28 de ani împreună: Vor să aibă același nume pe cruce
Foto: Facebook / Elena Lasconi
Publicat: 24/06/2022, 18:20

Doi pensionari din Câmpulung Muscel au devenit oficial soț și soție, după 28 de ani de conviețuit împreună. Cei doi vor să aibă același nume pe piatra funerară, atunci când vor muri.

Ceremonia oficiată chiar de primărița Elena Lasconi din Câmpulung a fost încărcată cu emoție.

„Îți mulțumesc, draga mea!”, a fost răspunsul mirelui de 85 de ani, atunci când doamna lui i-a spus „Da”.

„Când vor pleca la îngeri, pe pietrele lor funerare să fie scris același nume: Boteanu”

Povestea a fost relatată pe Facebook de Elena Lasconi, fostă vedetă Pro Tv, actual edil al Câmpulung Muscelului.

„Îți mulțumesc, draga mea!” 74 de ani are doamna, 85 de ani domnul. Elena și Ion se iubesc de 28 de ani. Astăzi au decis să se căsătorească cu acte în regulă.

Vă mărturisesc că a fost una dintre cele mai emoționante oficieri de căsătorie de când sunt primar. A început la fel ca toate: “Domnule… de bună voie și nesilit de nimeni o iei în căsătorie pe doamna…” Domnul Răspunde: “Da, din tot sufletul!” Când a răspuns doamna, a zis așa: “Da, suntem de 28 de ani împreună, da, dragul meu!” La care domnul spune în timp ce îi sărută mâna: “Îți mulțumesc, draga mea!”.

Am continuat oficierea în lacrimi pentru că ce am simțit astăzi e rar. Se numește iubire pură dintre un el și o ea, o iubire matură fără interese. O iubire în care vârsta, coxartroza și oboseala sunt detalii nesemnificative, o iubire care are totul chiar și fără alai de nuntași, rochie de mireasă și petrecere cu ștaif.

Certificatul de căsătorie nu îi ajută decât pentru un singur scop, dorința lor comună: când vor pleca la îngeri, pe pietrele lor funerare să fie scris același nume: Boteanu. Vă mulțumesc pentru încă o lecție de viață și vă doresc să aveți viață lungă pentru a inspira lumea cu dragostea voastră!”, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase