Misterul din „Cina cea de Taină”. De ce apare căzută solnița de sare în celebra pictură a lui Leonardo da Vinci

Misterul din „Cina cea de Taină”. De ce apare căzută solnița de sare în celebra pictură a lui Leonardo da Vinci
„Cina cea de Taină", celebra pictură a lui Leonardo da Vinci / SURSA FOTO - Wikimedia
Publicat: 23/04/2022, 11:48
Actualizat: 23/04/2022, 11:50

Leonardo da Vinci este un nume care simbolizează cel mai bine epoca Renașterii, iar picturile sale lui sunt cunoscute în toată lumea. A fost contemporan cu artiști precum Rafael și Michelangelo, iar geniul său unic a fost prezent în aproape toate domeniile de care s-a preocupat, lăsând o moștenire semnificativă și în știință, nu numai în domeniul artei.

Da Vinci, unul dintre cei mai influenți artiști din istorie, a inserat în unele lucrări ale sale anumite elemente care conțin un fel de mesaje „ascunse”, descifrate acum de specialiști.

De exemplu, în celebra pictură „Cina cea de Taină” apare un detaliu interesant: solnița răsturnată de lângă Iuda.

Potrivit, incredibilia.ro, este posibil ca acest detaliu să reprezinte credința conform căreia sarea vărsată aduce probleme, deoarece pictura reprezintă momentul în care Isus spune că unul dintre cei de față îl va trăda.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult