Momentul în care un tanc rusesc este complet distrus de o bombă de aviație lansată de o dronă ucraineană. VIDEO

Momentul în care un tanc rusesc este complet distrus de o bombă de aviație lansată de o dronă ucraineană. VIDEO
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17/05/2022, 00:33

Trupele ucrainene au reușit să distrugă un tanc rusesc cu patru bombe lansate de o dronă, în apropiere de Izium, conform unei înregistrări video postate luni pe rețelele sociale. Ultima bombă lansată a provocat explozia întregii muniții aflate la bord.

O înregistrare video de aproximativ 1 minut și 30 de secunde prezintă imaginile înregistrate chiar de drona care lansează bombele asupra tancului rusesc modelul T-72B3.

După lansarea primei bombe, se observă două siluete – cel mai probabil membri ai echipajului – care se îndepărtează în grabă de tanc.

Ultima bombă declanșează o explozie imensă, provocată cel mai probabil de explozia secundară a muniției aflate la bord și care distruge complet tancul rusesc.

Tancurile rusești bazate pe modelul T-72 au un sistem de încărcare automată a muniției sub forma unui „carusel” cu până la 40 de proiectile, montat chiar în interiorul turelei. Experții militari consideră acest lucru este o gravă problemă de design care duce, în cele mai multe cazuri, la ceea ce a fost numit „efectul Hopa-Mitică”, adică distrugerea completă a tancului în cazul exploziei secundare a muniției complet neprotejate din turelă, relatează digi24.ro

Armata rusă a pierdut până în acest moment în Ucraina peste 670 de tancuri, conform estimărilor site-ului Oryx, specializat în agregarea tuturor informațiilor și fotografiilor din surse deschise referitoare la pierderile de tehnică militară rusească dar și ucraineană în cele aproape trei luni de război.