Moscova introduce vaccinarea obligatorie pentru angajații la stat. Marea Britanie urmează să anunțe obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din căminele de bătrâni

Moscova introduce vaccinarea obligatorie pentru angajații la stat. Marea Britanie urmează să anunțe obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din căminele de bătrâni
Publicat: 16/06/2021, 16:03
Actualizat: 16/06/2021, 16:04

Moscova introduce vaccinarea obligatorie pentru 60 la sută din angajații la stat. Moscova va introduce vaccinărea obligatorie pentru lucrătorii din sectorul serviciilor, a anunțat miercuri primarul Serghei Sobyanin, deoarece capitala se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus.

Companiile care operează în sectoarele ospitalității, educației, asistenței medicale și divertismentului vor trebui să se asigure că 60% din forța de muncă este vaccinată, conform decretului semnat de medicul sanitar șef din Moscova, potrivit TheMoscowTimes.

Politicienii ruși s-au opus de luni de zile împotriva ideii de vaccinare obligatorie pe fondul unei campanii lente la nivel național, care a inoculat doar aproximativ 13% din populație. În 27 mai, președintele Vladimir Putin a numit vaccinarea obligatorie „impracticabilă și imposibilă”.

Dar în declarația sa, Sobyanin a spus că situația „dramatică” din capitală – cu 12.000 de pacienți spitalizați și niveluri de boală egale cu vârfurile de anul trecut – nu l-au lăsat nicio altă opțiune.

„Suntem obligați să facem tot ce putem pentru a efectua vaccinări în masă în cel mai scurt timp posibil pentru a opri această boală teribilă și a opri moartea a încă mii de oameni”.

Ordinul vine în timp ce Rusia continuă să lupte cu scepticismul profund asupra vaccinurilor împotriva coronavirusului – peste o treime dintre ruși refuzând să se vaccineze împotriva Covid-19, potrivit unui recent sondaj al portalului de locuri de muncă SuperJob.ru.

Cerința de a vaccina 60% din personal se va aplica companiilor ai căror lucrători intră în mod regulat în contact cu publicul, inclusiv cu amănuntul, alimentația publică, transportul public, educația, asistența medicală, saloanele de înfrumusețare, centrele de fitness, băncile și instituțiile culturale.

Cel puțin 60% din forța de muncă a acestor companii ar trebui să fie vaccinată cu o primă doză de vaccin coronavirus până la 15 iulie, cu a doua doză până cel târziu la 15 august, conform noilor reguli.

Decretul prevede crearea unui sistem de urmărire a ratelor de vaccinare în sectorul serviciilor până la 1 iulie

Medicul șef sanitar din Moscova, Yelena Andreyeva, a declarat că răspândirea virusului prin capitală este condusă de muncitori, care reprezintă trei sferturi din cazurile actuale. Între timp, pensionarii și copiii au reprezentat 14% și, respectiv, 13% din infecții.

După anunțul Moscovei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu există planuri de extindere a măsurilor de vaccinare obligatorie la nivel național.

Rușii nu sunt singurii care iau aceasta decizie radicală

Potrivit presei din Marea Britanie, guvernul de la Londra urmează să anunțe obligativitatea vaccinării pentru angajații din căminele de bătrâni. În caz contrar vor fi concediați.

Citește și: CEDO: Vaccinarea obligatorie nu este o încălcare a Convenției Drepturilor Omului: „Politica de vaccinare urmăreşte obiective legitime de protejare a sănătăţii”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
O nouă urgie peste România. Prăpăd în 12 județe
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?