Motivul pentru care hoții din Grecia preferă să fure mașini cu numere străine, inclusiv ale românilor. Care sunt cele mai expuse zone

Motivul pentru care hoții din Grecia preferă să fure mașini cu numere străine, inclusiv ale românilor. Care sunt cele mai expuse zone
FOTO cu caracter ilustrativ
Publicat: 10/08/2022, 17:32
Actualizat: 10/08/2022, 17:33

Mai mulți români care au plecat cu mașinile în concediu în Grecia, au rămas fără ele. Au fost raportate mai multe furturi de autoturisme, în ultima perioadă, iar autoritățile elene susțin că există un motiv pentru care hoții le vizează pe cele cu numere străine: „Le folosesc la traficul de imigranți”.

Cel mai recent caz a fost semnalat noaptea trecută, 9 spre 10 august, în Atena, lângă portul Pireu.

„De obicei, rămânem o noapte, două în Atena să ne vedem rudele. Mașina era parcată în fața apartamentului, pe o străduță cu sens unic, într-un loc luminat, unde erau parcate și mașinile celor din zonă. Când ne-am trezit dimineața să luăm mașina spre port, nu mai era, era altă mașină în locul ei”, a precizat persoana păgubită, citată de stirileprotv.ro.

Când au ajuns la poliție, au aflat că din zona respectivă au fost furate mai multe mașini și mototciclete, toate având numere de înmatriculare din alte țări.

„Au fost înțelegători, au spus că e posibil ca să o găsească și că au trimis informațiile către toate sediile polițiilor de frontieră. Din ce au mai găsit ei, cei care au furat mașini le folosesc la traficul de imigranți”, a mai spus persoana păgubită.

Pe grupul de Facebook „Forum Grecia” mai mulți români au povestit că li s-a furat mașina în timpul sejurului lor, iar Adrian Drăgan, reprezentant al forumului a precizat că furturile au loc mai ales în zonele rău famate.

„În general, disparițiile de mașini apar în zonele mai rău famate din Atena, Salonic sau chiar Halkidiki, unde sunt zone continentale ale Greciei, iar hoții pot să dispară mai ușor cu mașina furată sau cu bunurile. Turiștii să încerce să nu lase la vedere obiecte valoroase când opresc mașina într-un loc, pentru că ele pot fi o tentație pentru un potențial hoț”, a scris Adrian Drăgan.

Un român nu a oprit în Bulgaria, de teamă să nu i se fure mașina, dar s-a întâmplat acest lucru… în Grecia

Un român a povestit că a condus fără oprire până în Grecia, fără să oprească în Bulgaria, tocmai de teamă să nu i se fure mașina, dar… de ce i-a fost frică, n-a scăpat!

„Bună! Am sosit în Grecia pe 1 august. Am plecat pe 31 iulie din România. Am mers încontinuu ca să ajungem în Grecia și să nu rămânem peste noapte în Bulgaria… speriați puțin vis-a-vis de poveștile cu furturile de mașini. Ne-am cazat în Salonic… noi având cazare programată de pe 2 august în nea kalikratia, Halkidiki. Am stat marți, miercuri și joi noapte ne-a fost furată mașina din fața cazării, de sub ochii noștri. Menționez că în noaptea de joi, 4 spre 5 august, s-au furat 3 mașini Ford Kuga 2016, respectiv 2014. Cheile la noi. A fost o organizare, ceva”, a scris bărbatul pe pagina „Forum Grecia”, găzduită de Facebook.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult