Municipiul București și județul Ilfov, împreună în carantină, dacă este cazul. Anunțul făcut de prefectul Alin Stoica

Municipiul București și județul Ilfov, împreună în carantină, dacă este cazul. Anunțul făcut de prefectul Alin Stoica
Municipiul București și județul Ilfov, împreună în carantină, dacă este cazul. Anunțul făcut de prefectul Alin Stoica
Publicat: 14/03/2021, 21:13

Alin Stoica, prefectul Capitalei, anunță că există anumite discuții potrivit cărora municipiul București și județul Ilfov să intre, dacă este cazul, împreună în carantină.

Alin Stoica susține că în București și Ilfov ar trebui aplicate aceleași măsuri de restricție. Asta deoarece cele aplicate doar în Capitală nu ar avea nicio eficiență dacă se ține cont de traficul spre/dinspre localitățile din județul Ilfov.

În acest sens, Alin Stoica, prefectul Bucureștiului, se va consulta cu reprezentanții ISU și DSP.

Ne vom uita pe date și pe previziuni și dacă ajungem la concluzia că ne ducem spre carantinare, vom vedea dacă este cazul să luăm niște măsuri suplimentare care să prevină ajungerea acolo. Dacă luăm măsuri doar în București, este foarte posibil ca ele să nu fie eficiente, în cazul în care Ilfovul nu ia același tip de măsuri. Există posibilitatea luării măsurii pe regiune. Evident că această măsură va veni din partea ISU și din partea DSP”, a anunțat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Alin Stoica: „Măsura carantinării nu este luată de prefect”

„Astfel de măsuri trebuie luate împreună cu Ilfovul ca să fie mult mai eficiente. Măsura carantinării nu este luată de prefect, ci este aplicată în momentul în care aceasta este propusă de ISU. Tocmai de aceea am spus că trebuie să discut cu autoritățile. Una dintre discuții este luarea acestor măsuri împreună cu județul Ilfov. Instituția prefectului vrea să stea acum la masă cu toți specialiștii ca să vedem ce măsuri putem propune”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei, la Antena 3.

Municipiul București și județul Ilfov, împreună în carantină. Rata de incidență, potrivit GCS

Potrivit ultimului raport prezentat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în municipiul București incidența înregistrată la 14 zile a ajuns la 3.96, în principal din cauza celor 1.179 cazuri noi de COVID-19, din ultimele 24 de ore.

În județul Ilfov, situația e și mai critică, incidența înregistrată la 14 zile fiind de 4.41, cu 275 de noi infectări în ultimele 24 de ore.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase