Natalia Gavrilița, noul premier desemnat al Republicii Moldova. Maia Sandu: ”Are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare”

Natalia Gavrilița, noul premier desemnat al Republicii Moldova. Maia Sandu: ”Are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare”
Natalia Gavrilița, noul premier al Republicii Moldova
Publicat: 30/07/2021, 11:32

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a semnat – vineri – decretul prin care Natalia Gavrilița este desemnată premier. Această decizie survine unei runde de negocieri pe care Maia Sandu a avut-o cu toate partidele parlamentare.

Șefa statului a menționat că are toată încrederea că premierul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă, și că – maximum în două săptămâni – Republica Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne și un nou început pentru țară.

”Oamenii așteaptă schimbări în bine și pentru aceasta este nevoie de acțiuni ferme și de decizii competente, care să pună în prim-plan interesul cetățeanului”, a subliniat Maia Sandu, potrivit presedinte.md.

”Am semnat astăzi, după consultările cu fracțiunile parlamentare, Decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. Doamna Gavrilița are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului”, a spus Președinta Maia Sandu.

Natalia Gavrilița, fost ministru al Finațelor în guvernul condus de Maia Sandu

Natalia Gavrilița a fost în 2019  ministrul Finanțelor în guvernul condus de Maia Sandu. În perioada 2015–2019, a fost directoare generală a Fondului Global pentru Inovare.

Gavrilița a activat și ca secretar de stat al Ministerului Educației, în perioada 2013-2015, dar a mai deținut funcția de șefă a Departamentului politici și dezvoltare macroeconomică în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului și șefă a Departamentului politici și coordonarea asistenței externe din cadrul Cancelariei de Stat.

Pe parcursul carierei sale, Natalia Gavrilița a activat ca expertă internațională pentru Banca Mondială, IFC, UNICEF și alte organizații internaționale. Este licențiată în drept internațional și are un masterat în politici publice la Școala de Guvernare J.F. Kennedy a Universității Harvard.

În ianuarie  2021 a fost desemnată de președinta Maia Sandu în calitate de candidată la funcția de prim-ministru, informează anticoruptie.md.  

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase