Nicolae al României și Principele Radu s-au ignorat reciproc la înmormântarea Regelui Constantin al II-lea al Greciei

Nicolae al României și Principele Radu s-au ignorat reciproc la înmormântarea Regelui Constantin al II-lea al Greciei
Nicolae al României și Principele Radu s-au ignorat reciproc la înmormântarea Regelui Constantin al II-lea al Greciei / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 17/01/2023, 14:53
Actualizat: 17/01/2023, 14:54

Principele Consort Radu a participat, luni, la Atena, la slujba de înmormântare a Regelui Constantin al II-lea al Greciei. La eveniment a fost prezent și Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I.

Alteța Sa Regală Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei.

Nicolae al României nu există pentru Casa Regală

Chiar dacă este nepotul Regelui Mihai I și face parte din marea familie regală română, Nicolae al României pare a fi un capitol închis pentru actuala Casă Regală.

O dovedește ceremonia funerară a Regelui Constantin al II-lea al Greciei, la care au participat atât Principele Consort Radu, cât și Nicolae al României. Ambii s-au ignorat reciproc la acest eveniment, păstrând distanța unul față de celălalt, după cum remarcă OK Magazine.

Jumătate dintre familiile regale ale Europei au mers la Atena, iar printre personalitățile prezente s-a regăsit și Nicolae, care are, totuși, relații speciale cu ceilalți membrii ai Caselor Regale europene, în special de rudenie. Astfel, nepotul lui Mihai I nu doar că nu a fost ignorat de ceilalți monarhi, dar s-a bucurat de o atenție mai mare, deși retragerea titlului său princiar este binecunoscută tuturor.

Deși în preajma Principelui Radu, Nicolae al României și soțul Majestății Sale Margareta nu s-au băgat în seamă, nici măcar de complezență, arată sursa citată. Inclusiv la fotografiile oficiale au stat separat, acolo unde Principele Consort Radu a luat loc, în ordinea așezării în Catedrala Metropolitană din Atena, chiar în spatele familiei regale a Spaniei, Regele Felipe și Regina Letizia. Este știut, însă, faptul că Principele Radu are o bună relație de prietenie, pe lângă cea de rudenie (veri prin alianță), cu Felipe al Spaniei.

Se pare că interviul pe care Nicolae al României i l-a acordat lui Mihai Morar a pus capăt oricărei șanse de împăcare cu Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu. În respectivul interviu, Nicolae a rostit și numele celui care părea a fi deranjat de prezența sa în sânul Familiei Regale a României, Principele Radu.

„Cu inima plină de durere m-am recules astăzi, la biserica San Elefterios din Atena, la catafalcul Regelui Constantin al II-lea al elenilor, văr primar cu bunicul meu Regele Mihai”, a punctat Nicolae al României, de la Atena, pe rețelele de socializare.

„De când am aflat trista veste, mi s-au perindat prin minte și prin suflet imaginile și emoțiile trăite în iunie 2008, când am sărbătorit Nunta de Diamant a bunicului și a bunicii mele. Ne-am întâlnit atunci mulți membri ai familiei noastre, într-o explozie de bucurie și de dragoste pe care n-am s-o uit niciodată. Regele Constantin și Regina Anne-Marie, Regina Sofia a Spaniei, Regele Simeon al bulgarilor și ceilalți invitați de seamă cu care am același sânge, prin Regele Mihai și Regina Ana, mi-au arătat multă simpatie”, a ținut să sublinieze nepotul fostului suveran român.

În încheiere, Nicolae al României a transmis „condoleanțe și profunda mea compasiune Majestății Sale Regina Anne-Marie, vărului meu, Alteța Sa Regală Principele Pavlos, Majestății Sale Reginei Sofia, Majestății Sale Regelui Felipe (nașul meu de botez) și tuturor membrilor familiei noastre. Dumnezeu să-l odihnească în lumina cea veșnică!”.

După ceremonia înhumării lui Constantin al II-lea la Cimitirul Regal de la Tatoi, seara a avut loc parastasul oferit de Familia Regală a Greciei. La eveniment au luat parte membrii Familiei Regale a Greciei, plus reprezentanții caselor din Spania, Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Norvegia, Bulgaria, România, Belgia, Luxemburg, Iordania, Iran, Serbia și Germania, precum și membrii Familiilor Princiare de Monaco și Liechtenstein.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ