Nicolae Ciucă cere punerea unor condiții lui Nicușor Dan pentru a continua susținerea lui până la finalul mandatului

Nicolae Ciucă cere punerea unor condiții lui Nicușor Dan pentru a continua susținerea lui până la finalul mandatului
Premierul României, Nicolae Ciucă / Sursa foto: Alexandra Pandrea (GÂNDUL)
Publicat: 09/12/2022, 20:31

PNL București va trebui să propună un plan în 10 puncte cu termene de implementare în prima jumătate a anului viitor pentru primarul Capitalei, Nicuşor Dan, iar în funcţie de realizările acestuia liberalii vor decide dacă îl mai sprijină sau nu în Consiliul General, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„Câteva cuvinte și despre București. Bucureștiul este un oraș blocat în momentul de față, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme și cu o foarte complicată constelație de conflicte politice.

Va trebui să formulăm un răspuns mai clar în ceea ce privește administrația Capitalei. Vă mărturisesc că, cel puțin până acum, nu înțeleg întru totul poziția PNL în București.

Suntem la putere sau în opoziție? La sectoare, în funcție de personalitatea primarilor, lucrurile sunt și ele diferite și confuze”, a declarat Nicolae Ciucă, la alegerile organizate la filiala Sector 3.

„Toată lumea este de acord că trebuie să câștigăm Bucureștiul la alegerile următoare. Eu aș vrea însă să așez în fața dumneavoastră o altă întrebare la care vă îndemn să reflectați. Pentru ce vrem noi să câștigăm Bucureștiul?

Un municipiu cu electorat preponderent liberal are nevoie de conducere liberală, și sunt convins că suntem cu toții suntem de acord cu acest lucru. Dar la fel de bine sunt convins că și dumneavoastră gândiți că nu vom putea câștiga din nou Bucureștiul mergând doar pe ideea că dreapta trebuie să conducă.

Vom putea câștiga doar dacă vom arăta că avem o viziune, un proiect pentru această capitală europeană. Cu alte cuvinte vă invit să inversăm cumva întrebările. Nu cu cine sau în alianță cu ce partid vom câștiga Bucureștiul, ci pentru ce vrem să câștigăm Bucureștiul”, a menționat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Nicolae Ciucă cere punerea unor condiții lui Nicușor Dan

„În funcție de răspunsul la această întrebare va trebui să ne definim și relația în raport cu actualul primar general, dar și care este calea de urmat spre obiectivul nostru.

Cu alte cuvinte, să-i spunem limpede ce așteptăm de la el într-un interval de timp rezonabil pentru a vedea cum putem coopera cu el. Propun ca până la sfârșitul lunii ianuarie organizația PNL București să gândească un plan în 10 puncte pe care să-l dea primarului general, cu termene precise de implementare în prima jumătate a anului viitor.

Tocmai îi spuneam domnului președinte Ciucu că o să-l anunț despre câteva sarcini pe care să le îndeplinească împreună cu organizația Municipiului București.  În funcție de realizări, vom decide în ce măsură vom dori sau nu să-l mai sprijinim în Consiliul General”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai vorbit de nevoia ca în PNL să fie promovați oamenii profesioniști în funcții publice, nu neapărat cei cu vechime.

„Vechimea carnetului de partid sau susținerea organizației sunt criterii importante, dar acestea nu pot fi singurele avute în vedere pentru numiri în administrația centrală sau locală.

Loialitatea e esențială, dar ea trebuie să vină la pachet cu priceperea, cu pregătirea, cu profesionalismul. Eu cred că Partidul Național Liberal poate câștiga în ochii opiniei publice prin oamenii pe care îi propunem și aici este nevoie de o schimbare majoră de abordare. Și vă dau un exemplu din sală: este cunoscută opinia mea legată de domnul Andrei Baciu”, a precizat Nicolae Ciucă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase