Nicuşor Dan a preluat conducerea ALPAB: În doi ani voi schimba imaginea parcurilor din Capitală

Nicuşor Dan a preluat conducerea ALPAB: În doi ani voi schimba imaginea parcurilor din Capitală
Publicat: 26/08/2021, 14:04
Actualizat: 26/08/2021, 14:07

Primarul Capitalei a anunțat cele mai recente vești cu privire la situația parcurilor bucureștene joi, 26 august. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut un anunț prin care promite schimbări majore pentru parcurile din București. Primarul Nicușor Dan a anunțat în această dimineață că a preluat conducerea Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB). 

Nicușor Dan a preluat conducerea temporară a Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), după îndepărtarea fostului director general.

„Ceea ce am făcut azi a fost să preiau intermar conducerea ALPAB. Eu sunt director, până când voi face o evaluare completă. Consiliul de Administrație și Adunarea Generală a Asociațiilor care constituie Compania de Parcuri trebuie să schimbe directorul, care nu știe această meserie și să reușim să dăm un anumit nivel de satisfacție bucureștenilor (…)”, a declarat Dan.

Primarul general a făcut joi o inspecţie neanunțată la ALPAB, după ce în presă au apărut mai multe materiale critice referitoare la stiuaţia parcurilor din Bucureşti, inclusiv a Parcului Cişmigiu, situat vizavi de sediul Primăriei Capitalei.

„În primul rând, am schimbat directorul ALPAB. Pentru moment, director al ALPAB sunt eu și îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă. Este o problemă cu parcurile administrate de Municipalitate pe care bucureștenii o văd și noi o vedem.

E o problemă care pornește din decizia fostei administrații de a muta activitatea pe companii.

Noi am avut o administrație ALPAB care funcționa rezonabil până când, în anul 2018, s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii.

Am avut două conduceri succesive la companie, dar niciuna corespunzătoare. Adică și pe comenzile care s-au dus, fie tunderea ierbii, curățenia, golirea coșurilor de gunoi s-a făcut treabă de mântuială.

Ce am făcut eu aici a fost să preiau interimar conducerea ALPAB. Eu sunt directorul ALPAB până voi face o evaluare completă față de ce se întâmplă aici.

Pe de altă parte, trebuie ca Consiliul de Administrație și Adunarea Generală care coordonează Compania de Parcuri, pentru aceste luni rămase până la finalul anului, să schimbe directorul, care evident că nu știe această meserie și să reușim să dăm un nivel de satisfacție bucureștenilor cel puțin în ceea ce privește curățenia și tunderea ierbii”, a declarat, miercuri, primarul Nicușor Dan.

Nicușor Dan a declarat că infrastructura și igiena parcurilor se vor ridica la nivelul așteptărilor cetățenilor abia peste 2 ani.

„Din păcate, nu au fost bani, am anunțat din luna mai. Nu avem în acest moment bani pentru a face investițiile de care este nevoie în parcuri. Dar în doi ani, parcurile vor arăta cum vor trebui să arate”, a mai transmis primarul general al Capitalei.

El promite că Cișmigiu este doar primul parc și că vor urma și altele.

”Păi o să le luăm pe rând. O să începem cu Cișmigiu, continuăm cu Herăstrău, cu Parcul Carol.” – a mai spus edilul-șef.

Citește și: Parcul Cișmigiu, mândria Bucureștiului, amenajat în stilul grădinilor englezești de un peisagist adus de la Viena, a ajuns o ruină. ”Niciodată nu a fost mai rău ca acum” | REPORTAJ FOTO-VIDEO