Nicușor Dan fluieră în Primăria Capitalei. Șefii Poliției Locale, amenințați cu demiterea! Apa caldă și masca obligatorie, alte subiecte „fierbinți”!

Redactor:
Marius Olaru
Nicușor Dan fluieră în Primăria Capitalei. Șefii Poliției Locale, amenințați cu demiterea! Apa caldă și masca obligatorie, alte subiecte „fierbinți”!
Sursa FOTO: capital.ro

Nicușor Dan își începe în forță mandatul de primar general al Capitalei. Le declară război șefilor Poliției Locale din București, promite metrou de suprafață și o nouă rețea de termoficare, se declară revoltat de salariile uriașe din PMB.

Într-o intervenție la Digi 24, Nicușor Dan a transmis că, „în privința transportului public, trebuie să vedem orele de vârf și să redistribuim resursele pentru a nu avea alglomerații”.

Despre Poliția Locală…  „Există o problemă, fără discuție, în Poliția Locală. Este ineficientă, cu un management defectuos, mare parte s-a specializat în a sta în birou, nu pe teren. Deficiențe majore la siguranța publică, la protecția mediului, nu-și fac treaba la protecția în construcții etc. În câteva săptămâni, vom face un management de performanță și la Poliția Locală! Le impun indicatori de performanță. Șefii Poliției Locale pot fi schimbați!”.

Nicușor Dan pregătește deja tăieri de salarii la angajații Primăriei

Despre măsurile împotriva Covid-19… „PMB trebuie să colaboreze cu DSP, până acum nu a existat o asemenea colaborare. PMB poate să dea și alocare de personal, dacă e nevoie. Primăria Capitalei poate să aibă propriul sistem de testare și până acum nu a avut așa ceva, unități independente de ale Ministerului Sănătății. O dată ce are asta, poate să se ducă spre zonele de risc, adică în spitalele din subordine, centrele de vârstnici, șoferii din transportul public sau funcționarii din administrația publică. În afară de asta, mai sunt măsuri minore, cum ar fi să vinzi măști în stațiile de autobuz sau a pune apă și săpun prin parcuri. Vom crește capacitatea de testare în București! Voi face o celulă de criză și o să anunț măsurile”.

Despre salariile din PMB… „Ce s-a întâmplat la noile companii, înființate de Gabriela Firea, acolo e un dezmăț. Și la nivel de funcții de conducere, și la nivel de salarizare. Firmele astea au monopol pe serviciile PMB. Aceste companii vor fi desființate, dar nu vorbim de Termoenergetica și STB. Dispărând aceste companii, nu vom mai fi în situția de a avea cumul de venituri, cu oameni aflați în Consilii de administrații etc. Am promis un audit de funcționare și financiar și îl vom face. Vom vedea pozițiile care nu au retribuția corespunzătoare. Vom umbla la salarii! Dacă auditul spune că într-o direcție avem nevoie de 20 de persoane, nu de 50, pentru restul de 30 de persoane vom găsi poziții alternative”.

Nicușor Dan le promite bucureștenilor metrou de suprafață

Despre situația căldurii și a apei calde în București… „Iarna asta nu putem decât să facem un management de avarie. Din primăvară, avem 500 milioane de euro cu care putem să schimbăm mare parte din rețeaua principală de termoficare. Nu vom impune taxă pe centralele de apartament”.

Despre marile proiecte ale mandatului său… „La sfârșitul mandatului meu, situația va fi mult mai bună în București. Vom avea metroul de suprafață, pe inelul de centură al Capitalei. Vom avea mari parcări în jurul Capitalei. Terminăm și modernizarea rețelelor de tramvai. Apoi, va fi și semaforizare inteligentă, cu camere video care iau decizii în timp real, în funcție de nivelul traficului”.

Despre obligativitatea purtării măștii de protecție… „Mă voi consulta cu specialiștii, care au mai multă experiență decât mine. Boala asta se ia din locurile cele mai aglomerate, adică piețele, transportul public etc. Este foarte important să respectăm acele măsuri suplimentare de prevenție și protecție. Recomand oamenilor să poarte mască și afară, nu doar în spațiile din interior, pentru că îi protejează și pe ei, și pe cei apropiați lor. Să ne spălăm pe mâini și să evităm locurile aglomerate”.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Ai probleme cu acneea? Atunci ar trebui să consumi mai des aceste ceaiuri
Inchide