Nicușor Dan: Și în această iarnă bucureștenii vor tremura de frig. Din păcate, nu se poate face mai mult

Nicușor Dan: Și în această iarnă bucureștenii vor tremura de frig. Din păcate, nu se poate face mai mult
Publicat: 28/09/2021, 10:02

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni seara în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, că și în această iarnă mulți bucureșteni vor tremura de frig din cauza problemelor care apar la rețeaua de termoficare.

„Situația de acum reflectă investițiile făcute acum doi ani, trei ani și, bineînțeles, cu o pondere mai mică din anii anteriori. Ce am făcut eu anul ăsta se va vedea din păcate începând cu iarna următoare. Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puțin mai bine decât anul trecut, ceea ce înseamnă că o să avem mulți bucureșteni care o să aibă același disconfort, din păcate”, a spus Nicușor Dan la postul B1 TV.

Edilul a promis în schimb că situația va fi „puțin mai bine decât anul trecut”.  Primarul Capitalei a declarat că există o îmbunătățire față de iarna precedentă, dar abia la anul, bucureștenii vor putea să se bucure de apa caldă și căldura normală. Edilul speră ca în acest an Primăria să preia ELCEN și să poată obține fonduri europene.

„Din păcate nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echlibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea, să facem toate formalitățile pentru preluarea Elcen, care este producătorul de energie termică, sunt optimist că vom reuși să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârșitul acestui an, astfel încât să scoatem Elcenul din insolvență, să accesăm fondurile europene așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă.

Asta e ce putem să facem. Ce facem acum se va vedea peste doi ani”, a spus primarul general Nicuşor Dan.

Reprezentanții Termoenergetica recomandă bucureștenilor să se asigure că lucrările la instalațiile interioase din imobile vor fi finalizate în timp scurt, pentru a fi evitate incidentele.

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10º C, între orele 20,00-6,00”.

Florin Cîțu: Primăria Capitalei a primit banii de la Guvern

Florin Cîţu a declarat pe 30 august că Primăria Capitalei a primit banii de la Guvern pentru subvenţia acordată pentru energia termică din Bucureşti.

„Primăria trebuie să plătească subvenţia, a avut banii în buget. Dacă nu a plătit subvenţia, atunci este problema Primăriei. A primit banii de la Guvern. Nu s-a plătit subvenţia.” a explicat premierul, luni la Antena 3. „Eu am verificat la rectificare, cred că sunt câteva sute de milioane de lei în contul Primăriei Bucureşti, deci se poate plăti subvenţia”, a explicat premierul, luni.”, a mai precizat acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase