Ninsori, viscol și temperaturi scăzute în toată țara. Avertizare cod portocaliu în Constanța și Tulcea

Ninsori, viscol și temperaturi scăzute în toată țara. Avertizare cod portocaliu în Constanța și Tulcea
Publicat: 28/02/2022, 11:00

Prima lună de primăvară începe cu ninsori, viscol și temperaturi scăzute în toată țara. Județele Constanța și Tulcea sunt, de luni dimineață până marți, sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol. Alte șase județe din estul și sud-estul țării rămân sub avertizare cod galben de ninsori.

”În județele Constanța și Tulcea va ninge însemnat cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Vântul va avea intensificări, cu viteze de 60 – 70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80 – 90 km/h și vor fi precipitații mixte.

Alte șase județe – Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Vrancea și Galați – rămân până marți, la ora 10.00, sub avertizare cod galben.

”În sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55 – 65 km/h și local va fi viscol”, potrivit ANM.

Ninsori viscolite în toată țara

Ninsorile se vor extinde în toată țara, de marți 1 martie până joi 3 martie.

În cele trei zile, în sudul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45 – 50 km/h, viscolind ninsoarea.

Până la mijlocul săptămânii, vremea va fi rece pentru începutul lunii martie în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în est și sud-est unde și vântul va amplifica senzația de rece.

Ninge în București și se depune strat de zăpadă de 3 centimetri

În Capitală, luni, vremea va fi închisă şi se va răci. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și este posibil să se depună strat de zăpadă de 1 – 3 cm.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei, când la rafală vor fi viteze în general de 50 – 55 km/h.

Temperatura maximă va fi de 2 – 3 grade, iar cea minimă de minus 1 – 0 grade.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase