Noi restricții în localități din Ilfov, începând de vineri. Unde se închid restaurantele, cinematografele și cazinourile

Noi restricții în localități din Ilfov, începând de vineri. Unde se închid restaurantele, cinematografele și cazinourile
FOTO cu caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 04/02/2021, 18:59
Actualizat: 04/02/2021, 19:08

Noi măsuri de restricții vor intra în vigoare, începând de vineri, 5 februarie, în localități din județul Ilfov. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a stabilit măsurile în funcție de evoluția cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 din fiecare localitate.

Astfel, șapte localități din Ilfov sunt în scenariul roșu ceea ce înseamnă că restaurantele, cinematografele și cazinourile sunt închise. Pe listă sunt localitățile Otopeni, Popești Leordeni, Balotești, Bragadiru, Corbeanca, Gruiu și Jilava, informează Mediafax. Măsurile vor intra în vigoare la miezul nopții de joi spre vineri (4/5 februarie).

În schimb, alte 19 localități, printre care sunt Berceni, Sfumați, Buftea, Chiajna, Măgurele, Snagov și Voluntari, au o incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. În aceste localități, mai multe activități sunt permise, dar în interiorul clădirilor sunt primite persoane în limita a 30% din capacitate.

În alte patru localități din județul Ilfov lucrurile stau mai bine

La Brănești, Ciorogârla, Clinceni, Mogoșoaia și în alte 10 localități din Ilfov sunt mai puține cazuri de infectare (sub 1,5 persoane la mia de locuitori) și activitățile în interior sunt permise în limita a 50% din capacitate.

În prezent, rata de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, la nivelul întregului județ Ilfov, este de 2,3/1000 de locuitori.

Cetățenii care revin din statele aflate pe lista galbenă, obligați să prezinte test PCR la intrarea în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, joi, lista cu țări care prezintă risc epidemiologic ridicat. La întoarcerea din aceste state în România, cetățenii sunt obligați să stea în carantină.

În plus, conform informațiilor transmise de CNSU, persoanele care se întorc din țările incluse pe listă trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ la intrarea în România.

Conform informațiilor transmise de CNSU, pe lista actualizată au fost adăugate mai multe țări, unele dintre acestea fiind locul de petrecere a vacanței în această perioadă pentru mulți români.

De asemenea, printre statele adăugate se află și cele în care lucrează un mare procent de români.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase