Numărul muncitorilor filipinezi veniți să lucreze în România va crește cu 20%, în 2023

Numărul muncitorilor filipinezi veniți să lucreze în România va crește cu 20%, în 2023
FOTO - Caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 26/01/2023, 16:00
Actualizat: 27/01/2023, 14:00

În urma întâlnirilor strategice demarate, săptămâna trecută, la Zürich (Elveția), ca urmare a acordului bilateral de muncă semnat pe 26 noiembrie 2020, au fost conturate nevoile concrete cu care se confruntă piața muncii din România în prezent și au fost trasate noi direcții strategice, pentru creșterea cu 20% a numărului de muncitori furnizați de guvernul filipinez în 2023.

Întâlnirile oficiale au avut loc între Yosef Gavriel Peisakh, general manager al agenției WORK FROM ASIA și reprezentat al mediului de afaceri românesc, unul dintre principalii importatori de forță de muncă străină din țară, și Maria Susana Vasquez Ople, ministrul Delegat pentru Migrație din Filipine.

„Guvernul filipinez s-a arătat foarte interesat de situația de la noi din țară și de identificarea metodelor de creștere a numărului de muncitori din Filipine care accesează piața muncii din România. În urma acestei prime etape de discuții, estimăm că anul acesta vom înregistra o creștere cu 20% a numărului de muncitori filipinezi cu dreptul de lucru în România. De această dată guvernului filipinez se va focusa pe sprijinirea accesării de noi domenii de activitate, pentru a veni în întâmpinarea mediului de afaceri românesc”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh.

Dacă până în prezent muncitorii filipinezi veniți în țară sunt apreciați în special pentru serviciile lor din segmentul domestic de activitate, fiind vizate aici în special bonele și menajerele din Filipine, care se bucură de mare apreciere în rândul angajatorilor români cu venituri superioare, capacitatea lor reală este cea de acoperire a tuturor domeniilor de activitate. Multe solicitări de angajare a personalului filipinez au fost înregistrate pentru joburi ca sudori profesioniști, șoferi profesioniști de TIR, operatori de call center și muncitori in agricultură, domenii în care personalul străin este foarte căutat de antreprenorii români.

Yosef Gavriel Peisakh, general manager al agenției WORK FROM ASIA și reprezentat al mediului de afaceri românesc, alături de Maria Susana Vasquez Ople, ministrul Delegat pentru Migrație din Filipine (în dreapta lui)

Buni vorbitori de limba engleză și cu o ofertă de muncitori calificați bine pregătiți, personalul filipinez este în continuare foarte motivat să lucreze în România, unde salariile sunt considerate a fi cu 60% mai mari decât în țara de origine.

„Muncitorii filipinezi reprezintă la ora actuală segmentul cel mai stabil de forță de muncă străină din România și asta pentru că vorbim despre o cultură complet diferită, în care datoria și loialitatea față de angajator ocupă un rol principal. Mai mult decât atât, oamenii sunt foarte motivați de condițiile oferite de piața muncii din România și deja putem vorbi despre un număr din ce în ce mai mare de angajați care aleg să rămână definitiv la noi în țară”, Yosef Gavriel Peisakh.

Discuțiile vor continua săptămâna viitoare în Filipine, unde va începe deja implementarea primului set de măsuri discutate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale