O boală misterioasă a UCIS cinci persoane în Tanzania. Locația, preferată de români

O boală misterioasă a UCIS cinci persoane în Tanzania. Locația, preferată de români
Foto: Profimedia
Publicat: 17/03/2023, 16:27
Actualizat: 17/03/2023, 16:28

O boală misterioasă a ucis deja cinci persoane în Tanzania. Experții medicali investighează boala contagioasă care a făcut deja victime, au anunțat autoriățile locale, care fac apel la populație să rămână calmă, informează France Presse.

Boala a fost depistată la ”şapte persoane prezentând simptome precum febră, vărsături, hemoragii şi insuficienţă renală”, a explicat Ministerul Sănătăţii.

Astfel, mai mulți experţi medicali au fost trimişi în regiunea Kagera, la graniţa cu Uganda, pentru a investiga această boală transmisibilă, a declarat o responsabilă din domeniul sănătăţii, Tumaini Nagu.

”Au fost prelevate probe de la pacienţi şi de la morţi pentru a identifica sursa şi tipul de boală”, a precizat ea într-un comunicat.

Problema medicală vine la scurt timp după o epidemie de Ebola în Uganda care a durat aproape patru luni şi s-a soldat cu 55 de morţi. Uganda a declarat sfârşitul epidemiei în luna ianuarie, potrivit Hotnews.

Tanzania s-a confruntat anul trecut cu un focar de leptospiroză, sau ”boala şobolanilor”, care a ucis trei persoane. Această boală bacteriană, transmisă la om de anumite mamifere, se propagă prin intermediul apei sau al alimentelor contaminate cu urina animalelor infectate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase