O elevă exemplară din Mureș a MURIT, după ce a înghițit mai multe medicamente. Mesajul emoționant de adio al profesorilor și colegilor

O elevă exemplară din Mureș a MURIT, după ce a înghițit mai multe medicamente. Mesajul emoționant de adio al profesorilor și colegilor
Eliza Tușinean a murit subit, la doar 17 ani
Publicat: 08/10/2023, 18:30
Actualizat: 08/10/2023, 18:46

Eliza Tușinean, în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XI-a la cel mai bun liceu din Târnăveni, județul Mureș, a murit miercuri, 4 octombrie, după ce i s-a făcut rău și a fost transportată de urgență la Spitalul din Târgu Mureș.

În trecut a avut unele probleme cu tensiunea arterială și urma un tratament pentru hipertensiune arterială, iar acum se vehiculează ideea că ar fi luat o doză mai mare de medicamente față de cea prescrisă de medic.

A murit subit, miercuri seara, după ce a anunțat-o pe mama sa, cu o zi înainte, că nu se simte bine. Speriată de starea de sănătate a fetei sale, mama tinerei a chemat ambulanța, Eliza fiind transportată la spitalul municipal din Târnăveni.

Însă, după ce a fost stabilizată de către medicii din Târnăveni, eleva a fost trimisă la Târgu Mureș, unde, după mai puțin de 24 de ore s-a stins din viață.

„La data de 4 octombrie 2023, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Târnaveni au fost sesizați, de către o femeie, cu privire la faptul că fiica sa a decedat după ce a fost transportată la spital. Pe corpul acesteia nu au fost identificate urme vizibile de violență. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul acesteia”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliâie Județean (IPJ) Mureș, Aurica Mate-Sabău.

Mesajul emoționant de rămas bun din partea profesorilor și colegilor

Eliza Tușinean era cunoscută ca fiind o elevă silitoare, cu o medie de peste 9,95, începând anul acesta cursurile clasei a XI-a în cadrul Liceului Teoretic „Andrei Bârseanu” Târnăveni, la secția Filologie – profilul uman.

„Era o elevă foarte bună și la învățătură și la suflet. Toată lumea este în stare de șoc”, a transmis dirigintele tinerei, prof. Dan Sergiu, potrivit click.ro.

După ce s-a făcut anunțul trecerii în neființă a tinerei, conducerea liceului a publicat un mesaj „in memoriam” pe pagina oficială de Facebook a liceului.

„Eliza Tușinean, Lizu, cum îi spunea toată lumea, învăța la Liceul Teoretic «Andrei Bârseanu» din Târnâveni, fiind în clasa a XI-D. Din păcate, azi (miercuri-n.r.), 4 octombrie 2023, a plecat spre o altă lume. Despre ea am putea să vă spunem mai multe, cum ar fi vorbele de rămas bun ale profesorilor, ale prietenilor și ale colegilor. Eliza era o fată talentată. Nu era frumoasă, era foarte frumoasă! Era inteligentă și avea un vocabular bine dezvoltat. La fiecare oră avea doar 10. Era conștiincioasă și mai ales talentată. A participat din clasa a șasea la tot felul de olimpiade: de engleză, de română.

Țin minte la spectacolul din 24 ianuarie, nu am remarcat-o doar eu. Mereu a fost remarcată de toți. A remarcat-o până și inspectorul, care a văzut-o atunci, pentru prima dată! Îmi spunea: Fata asta se va duce la actorie! Are o dicție și un talent de invidiat!. Nici nu-mi vine să cred, i-am predat numai jumătate de an, dar tare dragă mi-a fost. Cât i-am predat eu, stătea în prima bancă. Nici nu mi-aș fi putut imagina. Zâmbea, părea fericită. Ne mai aducem aminte și ziua de 15 ianuarie 2023, Ziua Culturii Naționale și, totodată, 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Prin străfundurile gândirii s-a strecurat pronunția Elizei, care a recitat poezia «De ce să mori tu?», de Mihai Eminescu, poezie care, din păcate, i-a fost predestinată”, se arată în mesajul publicat pe rețeaua de socializare.

Sursa foto: Facebook/Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” Târnăveni

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...