O mașină a luat foc în Pasajul Unirii! Traficul, blocat / Prefectul Capitalei anunță prima măsură – FOTO&VIDEO

Publicat: 18/10/2022, 10:08
Actualizat: 18/10/2022, 13:49

Incident grav petrecut în Pasajul Unirii din Capitală: o mașină a luat foc în mers! Traficul este blocat marți dimineață pe una dintre cele mai aglomerate artere bucureștene.

UPDATE 6 – Cazul incendiului din Pasajul Unirii a fost preluat de polițiștii Secției 14, se arată într-un comunicat de presă al DGPMB.

Astăzi, 18 octombrie 2022, în jurul orei 9:30, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 14 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la un autorurism care circula printr-un Pasaj din Sectorul 4, din direcția Bd. I.C. Brătianu, către Bd. Mărășești, a izbucnit un incendiu.

La fața locului s-au deplasat echipaje de popmpieri, precum și polițiști din cadrul secției menționate, care au demarat investigațiile. După lichidarea incendiului, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

Se efectuează cercetări de către Secția 14 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă”, menționează Inspectoratul General al Poliției Române.

UPDATE 5 – Imagini video de la o filmare publicată pe YouTube arată momentul în care o mașină Mini Cooper ia foc în Pasajul Unirii. Autoturismul se aprinde în mers, flăcări puternice apărând în partea din față, sub motor. Persoanele aflate în mașină, trei adulți și un copil, reușesc să iasă la timp și aleargă cât mai departe de autoturismul care arde.

UPDATE 4 – Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a anunțat că Pasajul Unirii va rămâne închis până când se va degaja tot fumul rezultat în urma incendiului. „Până când va fi evacuat fumul, pasajul va rămâne închis, probabil o jumătate de oră sau o oră. În momentul în care ia foc un autovehicul în interiorul pasajului este nomal, cantitatea de fum să fie mai mare, iar evacuarea să nu fie făcută instantaneu, ci necesită o jumătate de oră, o oră. Repet, e un incident de trafic, în pasaj s-a întâmplat să ia foc un autoturism”, a precizat Toni Greblă.

UPDATE 3 – Toate persoanele civile aflate în Pasajul Unirii au fost evacuate, iar în zonă mai acționează doar forțele de intervenție. În total, 100 de autoturisme se aflau în pasaj și pe rampa de acces în momentul când mașina a luat foc. 20 de persoane au fost evacuate de echipele de intervenție ale ISUBIF.

UPDATE 2 – Pompierii au reușit să stingă flăcările. Doar patru autoturisme au mai rămas în pasaj, iar șoferii lor pot merge acum să le ridice de acolo.

În altă ordine de idei, se pare că în autoturismul care a luat foc în mers se aflau doi adulți și un copil.

UPDATE 1 – Din câte se pare, prima mașină de pompieri care a ajuns la intervenție nu a putut intra în Pasajul Unirii deoarece era prea înaltă. Din acest motiv, la fața locului a fost trimisă o autospecială mai mică, iar acum pompierii intervin pentru stingerea focului.

Șoferii mașinilor blocate în pasaj au fost evacuați de urgență pentru a nu se intoxica de la fumul puternic degajat de autoturismul care arde. Altfel, fumul din Pasajul Unirii a început să fie evacuat prin sistemele de ventilație.

Ambulanță SMURD la fața locului

Opt autospeciale de stingere a incendiilor s-au deplasat la fața locului și acționează. Potrivit purtatorului de cuvânt al IGSU, Daniel Vasile, în zonă au ajuns și cinci ambulanțe SMURD. Din primele informații obținute se pare că nu sunt victime.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs în pasajul Unirii. Arde un autoturism, cu degajări mari de fum. Nu sunt victime până în acest moment”, a anunțat IGSU.

Traficul rutier este complet blocat în centrul Capitalei. Incendiul din Pasajul Unirii a dus la formarea unor cozi imense de bani în zonă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne