O nouă nuntă între copii ar fi avut loc în Strehaia. Mirii au 11, respectiv 12 ani. „Ar fi trebuit să fie la şcoală”

O nouă nuntă între copii ar fi avut loc în Strehaia. Mirii au 11, respectiv 12 ani. „Ar fi trebuit să fie la şcoală”
Sursa foto: captură video YouTube
Publicat: 22/05/2022, 15:45

O nouă nuntă între copii ar fi avut loc în Strehaia, în acest weekend. Mirii au 11, respectiv 12 ani. „Ar fi trebuit să fie la şcoală”, sunt de părere oamenii care locuiesc în apropiere de casa familiei băiatului. Acum o săptămână, o altă ceremonie ce avea în prim plan doi minori a făcut înconjurul internetului.

Strehaia este o localitate în care predomină populaţia de etnie romă şi unde căsătoria de la fragedă vârstă, interzisă de legea din România, este posibilă aici datorită tradiţiilor.

La Strehaia a avut loc, sâmbătă, o nuntă ţigănească, în care mirii erau minori. Potrivit martorilor, mirele, Mihai Ionuţ, care are 11 ani, s-a căsătorit cu Mirela, o fată de doar 12 ani. Petrecerea a avut loc pe strada Rovine din localitate.

Mirele locuieşte chiar lângă liceul din Strehaia, determinându-i pe trecători să comenteze asupra faptului că, în mod normal, tânărul ar fi trebuit să fie la şcoală, iar nu la propria-i nuntă, scriu jurnaliștii de la Mediafax.

Nuntă cu TIR-ul la Strehaia, „spartă” de polițiști. Mirele și mireasa sunt adolescenți

Săptămâna trecută, o nuntă care a avut loc tot în Strehaia a devenit virală. Protagoniștii, doi adolescenți de etnie romă, au venit la biserică cu TIR-ul.

În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, s-a stabilit că nu era vorba despre o căsătorie, ci despre o promisiune de logodnă între doi minori.

În cele din urmă, amenda a fost încasată doar de șoferul TIR-ului, pentru nerespectarea regulilor privind transportul de persoane.

„Având în vedere imaginile prezentate în spațiul public, Compartimentul Relații Publice al IPJ Mehedinți este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți a dispus verificări cu privire la evenimentul din orașul Strehaia.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii, s-a stabilit că nu este vorba despre încheierea unei căsătorii propriu-zise, ci de o promisiune de căsătorie la împlinirea vârstei de 18 ani.

Conducătorul autotrenului a fost sancționat contravențional, conform OUG nr. 195/2002, cu modificările și completările ulterioare, pentru nerespectarea regulilor privind transportul persoanelor și al obiectelor în sau pe vehicule.

De asemenea, au fost informați reprezentanții DGASPC Mehedinți.”, anunțase, la acel moment, IPJ Mehedinți.

Citește și: Nuntă cu TIR-ul la Strehaia, „spartă” de polițiști. Remorca mastodontului a fost transformată în ring de dans

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult