Două persoane au fost surprinse de o avalanșă în zona vf. Negoiu, la o altitudine de aproape 2.300 de metri. Una dintre victime are fracturi la picioare

Două persoane au fost surprinse de o avalanșă în zona vf. Negoiu, la o altitudine de aproape 2.300 de metri. Una dintre victime are fracturi la picioare
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Salvamont România
Publicat: 13/01/2022, 22:16
Actualizat: 13/01/2022, 22:22

Doi turiști au fost surprinși de o avalanșă, joi seară, în zona vf. Negoiu, la o altitudine de aproape 2.300 de metri. Conform primelor date, unul dintre aceștia a suferit leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare, celălalt reușind să iasă din avalanșă, fără a acuza dureri sau traumatisme vizibile.

Date fiind condițiile de noapte și zona muntoasă periculoasă, realizarea unei misiuni de intervenție cu un elicopter SMURD, dotat cu troliu nu putea fi realizată în condiții de siguranță, aceasta putând pune în pericol întregul echipaj de la bord, astfel, o echipă de salvatori montani din cadrul Salvamont Sibiu a plecat pe cale terestră spre locul incidentului.

În funcție de condițiile meteo și de starea celor două persoane, după o evaluare a echipei de salvatori montani, se va decide dacă aceștia vor fi transportați la baza muntelui sau dacă se va rămâne la cabana Negoiu, aflată în apropiere, până dimineață.

Din echipa de prim răspuns fac parte 7 salvamontiști, care sunt urmați de o altă echipă de sprijin formată din 5 salvatori.

Precizăm că traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munților Făgărașului sunt declarate închise, din cauza riscului de avalanșă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a luat legătura cu unul dintre cei doi turiști accidentați în urma avalanșei și i-a asigurat ca echipa de salvatori montani se îndreaptă către ei, fiind pregătiți pentru a le acorda primul ajutor și de a-i transporta într-o zonă de siguranță. Convorbirea telefonică a avut loc acum 45 de minute, ambii turiști fiind conștienți.

Echipa de la Salvamont Sibiu este destul de aproape de locul în care aceștia sunt blocați.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase