O poză cu două polițiste, stând la cafea și țigară, a devenit virală pe Facebook. Poliţia Capitalei a deschis o anchetă

O poză cu două polițiste, stând la cafea și țigară, a devenit virală pe Facebook. Poliţia Capitalei a deschis o anchetă
Sursa foto: Facebook
Publicat: 19/08/2022, 14:04
Actualizat: 19/08/2022, 14:08

Poliția Capitalei a deschis o anchetă după ce o poză în care apar două poliţiste care fumează şi beau cafea a devenit virală pe Facebook. Fotografia a fost publicată, ieri, pe rețeaua socială și a stârnit un val de reacții din partea internauților.

După numai câteva ore de la publicare, poza cu cele două polițiște a devenit virală, fiind distribuită şi repostată de sute de pagini. Tinerele apar stând pe scaun, la cafea și țigară, machiate strident și îmbrăcate în uniformă, iar una dintre ele este încălțată în sandale.

Conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări, prin intermediul Serviciului Control Intern, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsuri legale.

În urma apariției în spațiul public a pozei, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a precizat că verificările vizează abateri de la Codul de etică și deontologie al polițistului, informează Antena 3.

O poză cu două polițiste, stând la cafea și țigară, a devenit virală pe Facebook. Poliţia Capitalei a deschis o anchetă / Sursa foto: Facebook

Fotografia a stârnit ironii şi comentarii pe Facebook, legate de înfăţişarea poliţistelor.

„Nebunilor, fetele erau umile animatoare în așteptare să intre ca surpriză la petrecerea burlacilor”, „Poliția Română’n sandale!”, „Am văzut și polițiste în oraș cu pantaloni pe ele de ziceai ca au ieșit la defilare în legins, fiind în aceasta postura ar trebui sa aibă o etica la imbracaminte și modul de a se prezenta, dar nu sunt păduri fără uscăciuni”, sunt doar câteva dintre comentarii.

„Asta este ținută obligatorie de polițist??? Am văzut în vest ținută de ținută, la noi poate nu este obligatorie…nu știu zic și eu!!! Ăsta-i rezultatul când se angajează din sursă externă, faci o ‘probă’ și ai luat uniforma. Ce rost are sa te chinui la Academie”, „Accesorizate cu bijuterii, în loc de mijloacele din dotare a unui/ei polițist/e! În loc de siguranță și protecție… ai: Bravo ai stil!”, au scris alți internauți.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult