O sportivă din Afganistan a fost decapitată de talibani. Imaginile au fost postate de insurgenți pe rețelele de socializare

O sportivă din Afganistan a fost decapitată de talibani. Imaginile au fost postate de insurgenți pe rețelele de socializare
Publicat: 21/10/2021, 11:20
Actualizat: 21/10/2021, 11:26

O jucătoare de volei a fost decapitată, apoi talibanii au postat pe rețelele sociale capul acesteia. Mahjabin Hakimi a jucat pentru echipa Kabul Municipality Volleyball Club până în august, când talibanii au preluat conducerea.

Potrivit The Sun,  Mahjabin Hakimi a fost sacrificată la începutul lunii octombrie de talibani, iar comiterea actului crud a fost confirmată de antrenorul echipei.

Familia a ținut ascunsă moartea femeii, fiind amentintati de insurgenți. Aceștia din urmă au cerut familiei să nu dezvăluie nimic despre deces.

Pe rețelele sociale au apărut fotografii cu capul lui Mahjabin Hakimi

Antrenorul sportivei a vorbit după ce pe rețelele sociale au apărut fotografii cu capul lui Mahjabin Hakimi.

„Toate jucătoarele de volei, dar și restul atletelor sunt într-o situație proastă și le este frică. Toată lumea a fost forțată să părăsească țara și să trăiască în locuri necunoscute”, a spus antrenorul.

În septembrie, jucătoarele echipei naţionale de volei din Afganistan au anunţat că se ascund de insurgenţi.

Zahra Fayazi, care a fugit în Marea Britanie în august, a declarat că o membră a echipei a fost ucisă de talibani.

„Jucătoarele noastre care locuiau în provincii au trebuit să plece în alte locuri”, a declarat ea pentru BBC.

În iulie, un fost traducător afgan a fost decapitat de către talibani, după ce aceștia au aflat că a lucrat pentru armata SUA timp de un an și patru luni. În contextul retragerii trupelor americane, numeroși colaboratori se tem pentru viața lor.

În timp ce se întorcea la locuința sa din Kabul pentru a sărbători sfârșitul Ramadanului, pe data de 12 mai, Sohail Pardis a fost oprit de forțele talibane, la un punct de control. Cu doar câteva zile înainte, traducătorul i-a povestit unui apropiat că a primit mesaje amenințătoare de la talibani, după ce au descoperit că acesta colaborase cu armata americană timp de 16 luni.