O tânără din Târgu Mureş, căutată de polițiști după ce a plecat cu 22.000 de lei uitaţi la un bancomat, s-a predat singură după ce și-a văzut poza pe internet. Ce pedeapsă riscă

O tânără din Târgu Mureş, căutată de polițiști după ce a plecat cu 22.000 de lei uitaţi la un bancomat, s-a predat singură după ce și-a văzut poza pe internet. Ce pedeapsă riscă
FOTO - IPJ Timiș
Publicat: 15/09/2022, 17:53

O femeie din Târgu Mureş, căutată de poliţişti de mai bine de o lună, s-a predat singură la secţie. Tânăra furase 22.000 de lei din fanta unui ATM. Banii erau uitaţi acolo după o tranzacţie nereuşită. Cert este că, deși căutată de o lună, femeia s-a predat la doar câteva ore după ce poza ei a fost făcută publică de oamenii legii şi a apărut în presă. 

Mureșanul care a mers la un bancomat din Târgu-Mureş pentru a-şi depune în cont aproape 22.000 de lei i-a plasat în fanta ATM-ului, dar din cauza unei erori, fără ca bărbatul să observe, au rămas acolo şi nu au fost depuşi în cont.

Şi-a dat seama de acest lucru abia mai târziu când şi-a verificat aplicaţia online. Degeaba s-a întors la bancomat, pentru că banii nu mai erau acolo. Angajaţii băncii au anunţat poliţia pentru că imaginile surprinse de camera de supraveghere au arătat că imediat după bărbat, la bancomat a venit şi o tânără, care ar fi luat suma respectivă.

Timp de peste o lună poliţiştii au încercat să o identifice, dar nu au reuşit, motiv pentru care au făcut publică o fotografie cu aceasta. Femeia s-a prezentat astăzi la poliţie, după ce şi-a văzut poza pe internet. Este cercetată pentru fapta de însuşire a unui bun găsit, deoarece legal mai avea doar 10 zile la dispoziţie să predea banii găsiţi poliţiei. Riscă o amendă sau chiar trei luni de închisoare, în cazul în care suma nu va fi recuperată.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a dat în urmărire generală, miercuri, o femeie care a plecat cu suma de 21.800 lei, rămasă blocată într-un bancomat în urma unei tranzacţii eşuate.

„La data de 8 august, un cetăţean s-a deplasat la sucursala unei bănci din municipiul Târgu Mureş pentru a depune într-un cont bancar 21.800 de lei. După ce banii au fost depuşi, ca urmare a unei erori a bancomatului, suma de bani a rămas blocată în interiorul locaşului, cetăţeanul în cauză nesesizând cele întâmplate. Astfel, suma care a rămas în interiorul locaşului de depunere a numerarului a fost însuşită, pe nedrept, ulterior, de către o persoană neidentificată”, au transmis reprezentanții IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mureş au deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „însuşirea bunului găsit” şi au dat publicităţii fotografia tinerei, surprinsă de camerele de supraveghere, făcând apel la cetățeni pentru a ajuta să fie identificată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Tragedie în sport. Fotbalist ucis la doar 21 de ani, în Hunedoara
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste