O tânără mamă și-a ținut bebelușul mort, timp de două luni într-o pungă în frigider

O tânără mamă și-a ținut bebelușul mort, timp de două luni într-o pungă în frigider
O tânără mamă și-a ținut bebelușul mort, timp de două luni într-o pungă în frigider
Publicat: 25/11/2021, 19:53

Comuna Licurici din județul Gorj a fost șocată de gestul unei tinere care a dat naștere unui copil în urmă cu doi ani. Bebelușul ar fi decedat la scurt timp după venirea pe lume, iar mama acestuia i-a pus trupul într-o pungă și l-a băgat la frigider, unde l-a ținut câteva luni, până a decis să îl îngroape în grădină.

Mătușa tinerei, ne mai putând să țină secret evenimentul morbid a dezvăluit autorităților cele întâmplate, după ce între cele două ar fi izbucnit un conflict pentru o bucată de pământ . Ea a indicat locul unde a fost îngropat bebelușul, iar oamenii legii au găsit osemintele la o adâncime de aproape un metru în pământ.

„A venit cu el la mine într-o plasă de rafie. Pe cap avea păr negru şi creţ. A început să apară sângele cum l-a scos din pungă, pentru că până să vină cu el la mine îl ţinuse la frigider, în congelator.

A venit cu el de la Târgu-Jiu, unde l-a ţinut mai multe luni în frigider.    Am şi întrebat-o de ce l-a mai păstrat atâta timp, de ce nu l-a aruncat în Jiu sau de ce nu i l-a dat concubinului ei, care e şofer pe TIR, să îl arunce pe undeva pe traseu. Le-a fost frică să nu caute poliţiştii mama şi s-o găsească în cele din urmă pe ea. A fost îngropat la mine.

Ea a făcut groapa şi eu i-am spus să pună o pungă peste el, pentru că mi-a fost milă când vedeam cum vine pământul direct peste el“, le-a povestit femeia jurnaliştilor, potrivit Adevărul.

Tânăra acuzată are vârsta de 21 de ani. Aceasta a povestit că a născut fătul mort şi că durerile naşterii au apărut chiar când susţinea examenul de bacalureat.

Mărturia șocantă a tinerei: „Nu îmi venea să cred că am născut un copil mort”

„Am făcut un duş să mă liniştesc. Am văzut că îmi curgea din ce în ce mai mult sânge. Dintr-o dată am simţit o durere imensă. Mi-am dat seama că voi naşte. Am simţit cum iese din mine şi nu am ştiut ce să fac. Am văzut că nu mişcă şi nu plânge. Nu îmi venea să cred că am născut un copil mort. El nu avea nicio reacţie, iar eu am căutat o foarfecă în baie pentru a tăia cordonul ombilical. Am crezut că de asta nu mişcă. Apoi l-am învelit într-un tricou, dar tot nu avea vreo reacţie şi atunci m-am speriat îngrozitor. L-am învelit şi l-am pus într-un dulap de haine şi i-am lăsat faţa descoperită. M-am gândit că o să îşi revină“, a relatat ea.

Tânara a povestit că mama ei a avenit și a luat copilul mort pe care l-a dus la mătușa Valerica Lăudat și nu a mai auzit nimic despre el. Ea a afirmat că i-a fost teamă să nu afle concubinul său, de frică să nu o dea afară din casă.

„În dimineaţa următoare, mama mea a venit şi a văzut despre ce este vorba. A spus că îl ia ea. I l-am dat mamei mele, care l-a adus la această doamnă şi de atunci nu mai ştiu ce s-a întâmplat.

Moaşa mi-a spus că nu e vina mea şi că mă va ajuta ea, să îl duc la ea şi va fi totul bine. Mi-a zis că dacă află concubinul meu, el îmi va lua copilul celălalt pe care îl am cu el şi va pleca de la mine sau mă va da afară din casă.

A doua zi tot nu îmi venea să cred că am născut un copil mort. Am tot sperat că va da un semn de viaţă, că va plânge. Mama l-a luat apoi şi a venit cu el la moaşa mea, după care eu nu am mai ştiut nimic.

Apoi nu am mai avut curajul să întreb pe nimeni despre ce s-a întâmplat.

În tot timpul acesta am stat cu o piatră pe inimă. Mama a plecat ulterior în Italia, iar eu am devenit tutore pentru fraţii mei mai mici“, a declarat tânăra.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult