De unde vor primi ajutoare localnicii din județul Alba afectați de inundații. Ce prevede o hotărâre CNSU

De unde vor primi ajutoare localnicii din județul Alba afectați de inundații. Ce prevede o hotărâre CNSU
FOTO - ISU Alba
Publicat: 19/07/2021, 15:14
Actualizat: 19/07/2021, 15:40

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, precum carburant, construcții modulare, paturi, pături și hrană, care vor ajunge la oamenii din localitățile afectate de inundații, din județul Alba.

Hotărârea CNSU prevede „scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate și alocarea acestora unităților administrativ-teritoriale Ocoliș, Câmpeni, Sohodol și Roșia Montană din județul Alba”, potrivit Digi 24.

Conform hotărârii CNSU , este vorba de:

• 35.000 litri de motorină;
• 8 construcții modulare complete;
• 260 paturi cu cazarmament;
• 520 pături;
• 8.500 litri apă;
• 2.600 conserve carne;
• 3.900 conserve pate.

Hotărârea a fost adoptată în contextul inundațiilor din perioada 15-16.07.2021 din localitățile Ocoliș, Câmpeni, Sohodol și Roșia Montană.

De asemenea, premierul Florin Cîţu a declarat, duminică, după întâlnirea cu primarii din comunele din judeţul Alba cele mai afectate de inundaţii, că, începând de luni, oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucţie.

Ploile și vijeliile au distrus mai multe case, iar altele au fost grav avariate, în mai multe comune din județul Alba. În doar cinci ore au căzut peste 220 de litri de precipitații pe metru pătrat, iar zeci de persoane au fost evacuate din fața viiturilor.

CITEȘTE ȘI:


Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult