VIDEO | Octavian Berceanu: Avem munți de gunoie, pur și simplu au până la 8 metri înălțime / Solul din Valea Oltului este atât de pregnant îmbibat și cu pesticide, dar și cu levigat din scurgerea din deșeruri, apa nu mai este potabilă

Publicat: 15/06/2021, 23:26
Actualizat: 16/06/2021, 10:39

Octavian Berceanu, prezent marți seară la Digi24, acuză primarii care tolerează depozitarea deșeurilor ilegale pe terenuri la întâmplare, încât munții de gunoaie care sufocă și contaminează solul și apă din multe orașe din România au ajuns până la 8 metri înălțime.

Dezastrul provocat de gunoaiele aruncate pe sol si in ape afectează calitatea solurilor pe care mai apoi sunt cultivate legume si fructe care ajung in piețele din România.

„Primarii se fac că nu văd, defapt tolerează aceste gropi ilegale de deșeuri. Acest mod de operare a fost identificat de garda de mediu și în Prahova, Lugoj, Iași, Bacău, pentru că nu există instrumente prin care primarii care tolerează acest dezastru ecologic, să fie amendați”.

„Asta se întâmplă în Corabia, pe Valea Oltului, Izbiceni, Cilieni, avem munți de gunoaie, pur și simplu au 5-6-8 metrii înălțime. Gunoaiele sunt frecvent astupate cu pământ”.

”Ceea ce curge din gunoaie se duce direct în pământ, iar în Cilieni și Izbiceni de exemplu, solul este atât de pregnant îmbibat și cu pesticide dar și cu levigat din scurgerea din deșeuri, apă nu mai este potabilă, o spune chiar primarul „suntem o comună bogată bem apă cumpărată”, dar animalele ce apă beau?, plantele, roșiile, ajung pe piață noastră, pe piețele din România.

„La Urlați sunt munți de gunoaie de 6-8 metri chiar în proximitatea Dunării, în zona inundabilă și foarte aproape de stradă”.

”În albia răului au fost vărsate cantități uriașe de deșeuri și PET-uri”, declară șeful Gărzii de Mediu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase