Octavian Berceanu, după demitere: ”Membri importanți ai PNL sunt implicați direct în depozitarea ilegală de deșeuri. Industria are corelații cu mafia italiană”

Octavian Berceanu, după demitere: ”Membri importanți ai PNL sunt implicați direct în depozitarea ilegală de deșeuri. Industria are corelații cu mafia italiană”
Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu
Publicat: 22/09/2021, 11:58
Actualizat: 22/09/2021, 12:49

Octavian Berceanu, demis din funcția de comisarul-șef al Gărzii Naționale de Mediu, acuză interese uriașe, menționând că „au fost făcute depozitări ilegale de deșeuri, iar membri importanți ai PNL sunt implicați direct”, fiind implicată mafia italiană. Acesta a spus că premierul a fost numit pe criterii politice şi a pierdut sprijinul politic în momentul în care USR PLUS a părăsit Coaliţia.

Declarația vine după ce premierul Florin Cîțu a precizat că Octavian Berceanu a fost schimbat ca urmare a ieșirii USR PLUS de la guvernare.

„Domnul Cîțu mai și minte grav când spune că nu el m-a demis, ci că mi s-a retras susținerea politică. Îmi pare rău că avem un prim-ministru care nu face diferența între ceea ce semnează și ceea ce vorbește. Nu vorbim de un joc politic. Este vorba de grupuri de interese din zona infracțională, din zona deșeurilor, acolo se învârte totul. Am făcut sesizări penale pentru depozitări ilegale de deșeuri, iar membri importanți ai PNL-ului sunt implicați direct. Eu aștept să văd ce face și DNA în continuare. Aștept de la DNA să ancheteze membri ai unor grupări infracționale care fac afaceri cu deșeuri în România, au importat deșeuri, au făcut depozite ilegale de milioane de metri cubi de deșeuri și numele lor se regăsesc pe listele PNL-ului”, a spus Octavian Berceanu.

Octavian Berceanu a afirmat, la Digi FM, că demiterea sa a fost o execuție politică, luată la presiunea politicienilor care au afaceri pe mediu în România, dar și legături cu mafia italiană.

„Am deranjat indubitabil pe mulți jucători în această industrie. Industria asta are corelații cu mafia din Italia, lucru dovedit prin anchete. Îmi pare rău că parchetele și DNA-ul nu au o viteză mai mare de reacție, pentru că asta ne lasă descoperiți în fața infracționalității de mediu, care este extraordinar de mare. Sunt jurnaliști de investigații care au dovedit lucrul ăsta, sunt dosare la DNA care certifică ceea ce spunem! Sunt oameni politici care s-au perindat prin ministere, prin guvern și care la rândul lor au dezvoltat aceste business-uri cu deșeuri, cu fel de fel de lucruri care distrug și mediul, și sănătatea românilor. Vorbim de miliarde de euro”, a mai spus Berceanu.

El a adăugat că Garda de Mediu a făcut în acest an peste 1.800 de acţiuni de combatere a traficului ilegal de deşeuri, de peste 10 ori mai multe faţă de cele realizate anul trecut.

„Zona infracțională, zona politică și-a pus foarte, foarte mult amprenta pe activitatea Gărzii de Mediu. Dorința este de a se reveni la același nivel, la ce s-a întâmplat până să ajung la Garda de Mediu, astfel încât comisarii să fie niște paiațe și să controleze doar ce dictează politicul sau o parte din zona infracțională reprezentată de politic”, a spus Berceanu la Europa FM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ