VIDEO | Octavian Berceanu: Muntele de gunoi din Sighișoara are peste 20 de metri înălțime și apartine unui operator privat, primăria se echiveaza / Suntem la milă vântului, din păcate

Publicat: 28/06/2021, 22:00
Actualizat: 29/06/2021, 00:30

Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a afirmat, luni seară, că, la ultimul incendiu, groapă de gunoi de la Sighişoara a ars mocnit o lună de zile. Momentan, Bercanu afirmă că fumul nu ajunge în zone locuite, dar ”suntem la milă vântului”.

„Sunt echipaje ISU care care au intervenit să stîngă focul, calitatea aerului pe Sighișoara se menține la parametrii normali, nu s-a schimbat direcția vântului”, a declarat seful Gărzii de Mediu, luni seara, la Digi24.

„Garda de mediu este deja în teren, e un depozit cu mari probleme, în 2020 am avut vro cinci controlale și nenumărate amenzi, am solicitat sistarea activității pe groapă”, a mai completat Berceanu.

Octavia Berceanu, susține că muntele de gunoi din Sighișoara are peste 20 de metrii înălțime.

„Acest depozit de gunoi a fost avizat într-un mod ciudat, bizar, Garda de Mediu a mers de mai multe ori către Agenția pentru Protecția Mediului pentru sistarea funcționarii acestui depozit, care nu este la prima abatere(…) este o gropa de gunoi a unui operator privat. Primăria se echiveaza și a concesionat acestuia terenul respectiv”, susține seful Gărzii de Mediu.

Berceanu afirmă că acolo sunt probleme de captarea gazelor de groapă de gunoi, printre care și gazul metan care alimentează focul de la suprafață deșeurilor

Berceanu  a precizat că, deocamdată, fumul nu ajunge în zone locuite.

„Dacă se schimbă direcţia vântului, lucrurile devin neplăcute din punct de vedere al simţurilor”, a afirmat Berceanu.

Întrebat dacă poate fi pericolus, Berceanu a precizat: ”Doar în proximitate, dar în proximitate nu avem locuinţe, dar fum oricum se ridică. Mirosul acesta de gunoi ars se poate răspândi pe kilometri în jurul gropii, în funciţe de direcţia vântului. Suntem la milă vântului, din păcate”.

Octavian Berceanu a afirmat că, ultima dată când a luat foc groapă de gunoi, a ars mocnit o lună de zile.

Un nou incendiu a izbucnit la groapă de gunoi a municipiului Sighioara pompirii intervenind cu mai multe autospeciale. Gunoaiele ard cu degajare mare de fum, pe o supafţă de 400 de metri păstraţi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase